tiistai 6. lokakuuta 2015

MARENKIMOKKAPALAT

Syntisen viettelevä yhdistelmä - tahmean pehmeä, suklainen pohja ja paksu, kuohkea marenkipilvi...

Nähtyäni reseptin Glorian Ruoka & Viini -lehdessä en saanut sitä enää pois mielestäni, vaan se jäi kummittelemaan kunnes annoin periksi ja leivoin näitä herkullisia suklaaruutusia. Tein vain puolet reseptin määrästä ja nautiskeltavaa riitti yllin kyllin kolmihenkisen perheen viikonlopuksi.

Täydellistä vahvan soijalatten kanssa nautittuna!



pohja:
170g tummaa suklaata (70 %)
1 rkl + 300g voita
1½ dl vahvaa espressoa
½ dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl sokeria

marenki:
10 kananmunanvalkuaista
4 dl tomusokeria


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Tee ensin marenki. Vatkaa valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri erissä ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista pohja. Paloittele suklaa kulhoon. Mittaa 1 rkl voita joukkoon ja sulata mikrossa sykäyksittäin, sekoita tasaiseksi. Ota 2–3 rkl suklaasulaa erikseen pieneen astiaan marenkia varten. Sulata 300g voita kattilassa. Valmista kahvi, kuumenna maito ja sekoita se kahvin joukkoon. Kaada maitokahvi voin joukkoon.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-maitokahviseos ja jauhoseos vuorotellen 3 erässä munavaahtoon. Hämmennä isompi määrä suklaasulaa taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Levitä nuolijalla tasaiseksi levyksi.
Nostele marenki isoina nokareina taikinan päälle ja levitä varovasti ruokalusikalla. Valuta ruokalusikkaa apuna käyttäen ohuita suklaaraitoja marengille ja pyörittele kuvioita lusikalla.


Paista uunissa 25–30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Kertakaikkiaan katastrofi tämä resepti.
    Taikina ei millään kypsynyt 25 minuutissa ja marenki päällä oli jo 15 minuutin kohdalla aivan tummanruskea, vaikka paistoin uunin alaosassa 175 asteessa. Lilluvan taikinan takia laitoin 20 minuuttia paistoaikaa lisää ja folion päälle, ei auttanut mitään.
    Lopulta palaneen käry juoksutti paikalle ja jouduin tuulettamaan tunnin huushollia ettei palovarottimet alkaneet ulista. Tein kaiken reseptin ohjeiden mukaan tarkasti ja olen kokenut leipoja. En voi uskoa että sait maailman herkullisimman leivonnaisen 25 minuutissa..

    VastaaPoista
  2. Oho! Johan on kumma! Itse en ole hääppöinenkään leipuri, mutta onnistuin kyllä tällä reseptillä - mutta kuten kirjoitin, tein vain puolet reseptin määrästä eli olisikohan tullut alkuperäistä ohuempi ja siksi kypsynyt just täydellisesti?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...