tiistai 29. syyskuuta 2015

MAJONEESI MINUUTISSA

Majoneesin valmistaminen sauvasekoittimella ei ole koskaan ollut mitenkään työlästä, mutta sen jälkeen kun aloimme valmistaa sitä minuutissa, emme ole enää valmismajoneesia kaupasta ostaneet. Idean tähän VIELÄ helpompaan tapaan bongasimme täältä. Kuten Alex videolla sanoo, majoneesin teossa auttaa, jos ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

90-luvulla Mäkkärin kampanjatuotteena toiminut kokismuki toimii täydellisesti majoneesinvalmistusastiana.

1 kananmuna
2tl dijonsinappia
2tl valkoviinietikkaa
½tl suolaa
½tl valkopippuria
2dl rypsiöljyä

Riko kananmuna korkean ja kapean, sauvasekoittimelle sopivan astian pohjalle. Lisää 2tl sinappia, ½tl suolaa, ½tl valkopippuria ja 2tl valkoviinietikkaa. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle niin, että muna/keltuainen jää sekoittimen kuppiosaan. Kaada päälle 2dl rypsiöljyä (tai jotain muuta neutraalia ruokaöljyä). Käynnistä sauvasekoitin pitäen se koko ajan pohjaa vasten. Pian majoneesi on valmis.



VINKS:
* Maustettuun majoneesiin voit lisätä haluamasi maut jo ennen sekoittamista, yhtä aikaa suolan ja etikan kanssa:
- valkosipulimajoneesia/aiolia: 1 valkosipulin kynsi raastettuna
- paprikamajoneesi: paprika- ja savupaprikajauhetta maun mukaan
* Kokeile myös chilimajoneesia ja currymajoneesia
* Korvaa valkoviinietikka sitruunan mehulla


HUOM! Majoneesi valmistuu keltuaisen sekoittuessa pienissä erissä öljyyn. Kun keltuainen on sauvasekoittimen kuppiosassa, täydellinen, paksu majoneesi valmistuu sekunneissa. Jos keltuainen ei ole "erotettuna", saat aikaan vain vetistä lillua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...