maanantai 8. huhtikuuta 2013

SALSICCE FATTE A MANO CON SALSA PEPOLATA - kotitekoiset italialaiset makkarat paprikakastikkeessa

Viikonlopun ruokateemanamme oli Italia. Kirjasta Italialaiset mestarit löysin Antonio Carluccion reseptin kuorettomista makkaroista. Meillä kuitenkin oli vielä suolta jemmassa pakastimessa, joten teimme makkaroista kuorellisia. Reseptiä muokkailin hieman mieleisekseni lisäämällä makkaramassaan tuplasti valkosipulia ja chiliä sekä lisäksi oreganoa ja paprikakastikkeeseen mausteita. Tässä minun versioni reseptistä.


1kg porsaanjauhelihaa
1 suuri punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
2tl fenkolinsiemeniä morttelissa jauhettuna
kourallinen tuoretta oreganoa hienonnettuna
n.1dl punaviiniä
muutama loraus oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
suolta

2 isoa punaista paprikaa
2 isoa keltaista paprikaa
2rkl kapriksia
1 valkosipulin kynsi
½ punainen chili
6 anjovisfilettä
oliiviöljyä
(suolaa, mustapippuria ja hyppysellinen sokeria)

Sekoita jauheliha, chili, valkosipuli, fenkolinsiemenet ja punaviini kulhossa ja mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan. Paista taikinasta pieni koepala pannulla ja lisää massaan mausteita tarvittaessa.


Viritä suoli lihamyllyn makkarasuppilon ympärille ja työnnä makkaramassaa varovaisen tasaisesti lihamyllyyn. Pyöräyttele sopivan kokoisiksi makkaroiksi. Tökkää jokaiseen makkaraan pikkuinen reika vaikkapa cocktailtikulla, jolloin ne eivät räjähtele paistettaessa. Antonion reseptissä makkarat tehtiin ilman suolta, eli pyöriteltiin noin kahdeksitoista makkaraksi käsin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.


Kastike: Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta paprikat uunivuokaan tai pellille ja laita kuumaan uuniin. Anna paprikoiden paahtua mustakuorisiksi. Kääntele tarvittaessa paiston aikana, niin että kuori mustuu joka puolelta. Ota paprikat sitten uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa. Halkaise paprikat ja poista siemenet sekä kuoret.


Laita paprikat monitoimikoneeseen muiden aineksien, paitsi öljyn kanssa. Soseuta ja lisää samalla oliiviöljyä lorotellen, kunnes seos on kastikemaista. Maista. Omasta mielestäni kastike vaati suolaa, mustapippuria ja pikkuisen sokeria ollakseen tasapainossa.


Kuumenna oliiviöljyä isossa teflonpannussa. Asettele makkarat pannulle ja paista keskilämmöllä kunnes ne ovat kullanvärisiä ja kypsiä (n.10min.). Tarjoile paprikakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...