lauantai 14. tammikuuta 2012

BBQ-KANAHAMPURILAINEN ANANASSALSALLA JA AURAKASTIKKEELLA

Valehtelematta ja liioittelematta varmasti herkullisin hampurilainen jonka olen koskaan syönyt.

3 hampurilaista

3 valmista isoa hampurilaissämpylää
n.2dl HP:n barbeque classic woodsmoke sauce
5 kanankoipea (marinoimatonta tai miedossa bbq-henkisessä marinadissa)

6 siivua pekonia (puolitettuna)

1/4 tuoreesta makeasta ananaksesta
n.2rkl hienonnettua punaista paprikaa tai säilöttyä paahdettua paprikaa
1 pieni kypsä tomaatti
n.2rkl hienonnettua ruohosipulia
n.1rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 pieni punainen chili
ripaus suolaa
ripaus sokeria
pari rouhausta mustapippuria

2dl ruokakermaa
1rkl vehnäjauhoja
170g aurajuustoa

kolme suurta kourallista mieleistäsi salaattisekoitusta

Kaada noin puolet bbq-kastikkeesta kanankoipien päälle ja pyörittele koivet kastikkeessa. Paista uunissa 200 asteessa 40-45min, kunnes koivet ovat kypsiä.

Valmista sillä välin kastikkeet: Silppua kaikki ananassalsan ainekset keskenään hienoksi silpuksi veitsellä hakaten. Tomaatista ja ananaksesta irtoaa runsaasti nestettä, kannattaa hienontaa ne ensin ja valuttaa siivilässä, sen jälkeen vasta silputa sekaan yrtit. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.

Valmista aurakastike: Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja ripottele jauhot joukkoon. Sekoita huolellisesti ja kiehuttele sakeammaksi. Murenna joukkoon aurajuusto, sekoita tasaiseksi ja pidä hyvin miedolla lämmöllä kastike lämpimänä aina välillä sekoitellen.

Kun kanat ovat kypsiä, ota ne uunista ja laita puolitetut hampurilaissämpylät uuniin kuumenemaan. Riivi kanan liha ja herkullinen nahka irti luista. Paista pekonisiivut paistinpannulla rapeiksi. Ota sämpylät uunista.

Kokoa hampurilaiset: Pyöräytä bbq-kastiketta pohjapalan päälle, sitten kourallinen kanaa, kourallinen salaattisekoitusta, n.3rkl ananassalsaa, 4 pekonisiivua (eli 2 puolitettua siivua), lopuksi reilusti aurakastiketta ja päälle kansipala.

Nauti välittömästi.

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen hampurilainen. Etenkni tuo majoneesi. namnam =D

    VastaaPoista
  2. Täällä uusi ihanan blogin lukija ilmoittautuu! Bbq-kanahamppareista tuli älyttömän hyviä myös ilman ananassalsaa, mutta ensi kerralla menee sekin kokeiluun. Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa! Tervetuloa :)!

    VastaaPoista
  4. Aivan sairaan hyvä hampurilainen! Meni kertaheitolla suosikiksi. Koipien tilalle grillattiin ohuita kanafileepihvejä, ja hyvin toimi.

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa! Kiva että maistui! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...