tiistai 5. heinäkuuta 2011

SALVIALLA JA CHEDDARILLA HÖYSTETTY ENGLANTILAINEN SIPULIKEITTO (Jamie Oliverin ohjeella)


8 annosta

reilu nokare voita
oliiviöljyä
kunnon kourallinen tuoreita salvianlehtiä (ota 8 lehteä talteen tarjoilua varten)
6 valkosipulinkynttä (kuori ja murskaa)
5 punasipulia (kuori ja viipaloi)
3 suurta hopeasipulia (kuori ja viipaloi)
3 banaanisalottisipulia (kuori ja viipaloi)
300g purjoa (puhdista, huuhtele ja viipaloi)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2l hyvää liha-, kana- tai kasvislientä
8 viipaletta hyvää vanhaa leipää
200g vastaraastettua cheddaria
Worchestershire-kastiketta


Pane voi, 2 lorausta öljyä, salvia ja valkosipuli paksupohjaiseen pinnoitettuun kasariin.
Sekoita ja lisää sitten puna-, hopea- ja salottisipulit ja purjot.
Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kattila kannella, mutta jätä se hieman raolleen ja kypsennä sipuleita hitaasti matalalla lämmöllä noin tunti, mutta varo etteivät ne saa liikaa väriä. Ota kansi pois viimeisten 20min ajaksi. Sekoita sipuleita silloin tällöin, jotta ne eivät tartu pohjaan. Kun sipulit ja purjot ovat silkkisiä, lisää kasariin liemi, kiehua ja vähennä sitten lämpöä ja keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
Paahda leivät molemmin puolin. Kuumenna uuni tai grillivastus maksimiinsa. Tarkista keiton maku ja kauho se uuninkestäviin annoskulhoihin. Nosta kulhot uunipellille ja revi jokaiseen kulhoon kansi paahdetusta leivästä. Ripottele pinnalle cheddaria ja ripsi päälle hieman Worchestershire-kastiketta. Kääntele talteen otetut salvianlehdet öljyssä ja lisää yksi lehti jokaisen annoksen päälle.
Siirrä pelti kulhoineen varovasti uuniin siksi aikaa kunnes juusto sulaa kuplivaksi ja kullanväriseksi, vahdi ettei se pääse palamaan! Ota pelti varovasti uunista ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...