tiistai 28. kesäkuuta 2011

RICOTTA-SITRUUNATORTELLINIT JA SALVIAVOI (Jamie Oliverin ohjeella)

Käytin reseptiin Jamien pastataikinaohjeen sijasta omaa ohjettamme jolla pasta on aina onnistunut. Lisäksi puolitin Jamien reseptin (noin niinkuin suurinpiirtein, eli jos Jamie puhuu reilusta kourallisesta juustoraastetta, minun pikkuinen kourani on varmastikin noin puolet siitä, eikö?) - omallamme pyöräytimme 20kpl tortellineja joka riitti hyvin kolmelle ruokailijalle - juustotäytteiset pastanyytit ovat yllättävän täyttäviä! Tämä kuuluu taas kerran ohjeisiin jotka luokittelen kategoriaan "vege" siitä huolimatta että joku ääreistöliikevege oksentaa pelkästä ajatuksesta ituja läppärin näppikselle.


2 kananmunaa
yhteensä 200g vehnäjauhoja + durumjauhoja

200g ricottajuustoa
1 sitruunan raastetut kuoret sekä mehu
kourallinen raastettua pecorinoa
kourallinen raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria
pari nokaretta voita
kourallinen salvianlehtiä

Valmista pastataikina sekoittamalla jauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina vaikuttaa armottoman kuivalta, lisää liraus vettä. Tee taikinasta muutama pallo ja pyöräytä ne pastakoneella ohuiksi, pitkiksi levyiksi. Ei liian ohuiksi, jotta taikina ei repeä. Leikkaa taikinasta n.10x10cm neliöitä.

Sekoita kulhossa ricotta, raastettu sitruunankuori ja puolet parmesaanista, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Täytä tortellinit noin teelusikallisella täytettä: laita täytettä taikinaneliön keskelle, "voitele" taikina vedellä täytteen ympäriltä ja sulje surkasta nurkkaan niin että pastanyytistä tulee kolmio.


Painele ilmat samalla nyytistä pois!
Nyt seuraa korkeampaa insinöörinkoulutusta vaativa osuus: Kieräytä pastanyytin täytettyä päätä puolisen kierrosta kohti kolmion kärkeä. Taivuta kolmion terävämmät kärjet nyytin alle eri suuntaan kuin kolmion kärki.
Tajusitko? Ei se mitään, en minäkään ensin tajunnut. Parin tortellinin jälkeen hokasin miten homma olisi pitänyt hoitaa (no okei, myönnettäköön - mies sen tajusi).
Huom! Pastataikina tuppaa tarttumaan aluseensa. Valmista pasta ripeästi ja lado valmiit tortellinit jauhotetulle leivinpaperille toisistaan erilleen. Mikään ei pilaa illallistunnelmaa tehokkaammin kuin repiä tortellineja irti pöydästä ja toisistaan muutamaa minuuttia ennen illallisvieraiden saapumista. Been there, done that. Keitä tortellineja suolalla maustetussa vedessä noin neljä minuuttia. Kaada nyytit lävikköön valumaan. Kuumenna suuri paistinpannu ja sulata siinä voi. Heitä sekaan salvianlehdet ja anna paistua rapeiksi. Kun voi alkaa vaahdota, mutta ei vielä ruskistua, lisää sekaan tortellinit. Sekoittele ja purista hiukan sitruunamehua raikastukseksi. Tarjoa heti lopun parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...