torstai 9. tammikuuta 2020

PEURAN ULKOFILEE PORTVIINI-PUNAVIINIKASTIKKEELLA

Onni on ystäväpiiri, joka metsästää. 

Tämän herkullisen peuran ulkofileen sain synttärilahjaksi ystävältä.


Peuran ulkofilee meni jäisenä vakuumissaan sous vide -kylpyyn, missä se uiskenteli 52 asteessan kolmisen tuntia. Sen jälkeen filee sai pintaansa suolaa, pippuria, tuoretta timjamia ja rosmariinia ja kävi pyörähtämässä voi-öljyseoksessa erittäin kuumalla pannulla. 

kastike:
30g  voita
1 sipuli hienonnottuna
noin 10 maustepippuria
muutama timjamin oksa
1 rosmariinin oksa
laakerinlehti
lasillinen punkkua
lasillinen portviiniä
1 rkl härkäfondia
puolisen litraa vettä
2 tl maizenaa

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää viinit ja kiehuttele hetki, niin että alkoholin haju haihtuu. Lisää maustepippurit, laakerinlehti, yrtit ja fondi sekä vesi. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin kolme desiä. Lisää pieneen vesitilkkaan sekoitettu maizena ja kiehauta.

päärynä-fenkolisalaatti (Gordon Ramsayn resepti):
1 iso fenkoli
1 iso kypsä päärynä
125g vesikrassia (ilman varsia)
100g rucolanlehtiä

hunaja-sinappivinaigrette:
1rkl karkeaa sinappia
1rkl dijoninsinappia
1rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
4rkl neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria
Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi, mieluiten mandoliinilla.
Upota viipaleet jääveteen 15-20 minuutiksi.
Sekoita vinaigretten kaikki aineet ravistelemalla tiiviissä kannellisessa astiassa tai kulhossa.
Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Kun olet valmis tarjoilemaan alkuruuan, valuta fenkoli, taputtele kuivaksi pyyhkeellä ja laita isoon kulhoon. Leikkaa päärynä neljään lohkoon, poista siemenkota ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet vesikrassin ja rucolan sekaan.
Pirskota päälle kastike ja sekoita ravistamalla.
Jaa lautasille ja tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...