perjantai 31. tammikuuta 2020

OTTOLENGHIN ZAATAR-KANA

 Tämä resepti on Glorian Ruoka & Viinistä ja löytyy Soppa 365 -sivuilta
Kuten lemppariaineksistani (sipuli, valkosipuli, sitruuna, sumakki, kaneli, yrtit) päätellä saattaa, mehevä ja mausteinen broileri on todella maukasta.

Nimensä se on saanut israelilaiselta kokilta, Yotam Ottolenghiltä, joka tarjoaa kyseistä ruokaa lontoolaisessa delissään. Zaatar (za'atar) puolestaan on mausteseos lähi-idästä.
Australian Master Chefissäkin vierailleelta Yotamilta hänen ruoanlaittofilosofiaansa kysyttäessä hän on vastannut: "I want drama in the mouth".

Tämä mausteinen kanaruoka antanee pientä esimakua tästä draamasta.


2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 kg nahallisia ja luullisia broilerin rintaleikkeitä
2 dl kanalientä
1 rkl sumakkia
1 tl kanelia
½ tl maustepippuria
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä

paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita

päälle:
2 rkl zaatar-mausteseosta:
2 rkl seesaminsiemeniä 
1 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
1 rkl juustokuminaa
2 rkl sumakkia 
1 tl suolaa

lisäksi:
25 g voita
50 g pinjansiemeniä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmista zaatar-mausteseos. Paahda seesaminsiemenet kuivassa kuumassa pannussa ja ja sekoita joukkoon oregano, timjami, juustokumina, sumakki ja suola.

Kuori ja viipaloi punasipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Sekoita broilerinrintaleikkeet, sipulit, sitruunamehu, kanaliemi, mausteet ja oliiviöljy suuressa kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Paista broilereihin nopeasti rapea pinta ensin nahkapuoli alaspäin. Laita broilerit nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja nosta marinadin sipulit viereen. Pirskota muutama ruokalusikallinen marinadia päälle. Ripottele zaatar päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.



Sulata voi pannussa ja lisää pinjansiemenet, suola ja pippuri. Paista sekoittaen keskilämmöllä, kunnes pinjansiemenet ovat kullanruskeita. Valuta pinjansiemenet talouspaperin päällä.

Ripottele pinjansiemenet broilereille. Lisää halutessasi myös zaataria ja sumakkia. Lorauta päälle öljyä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...