perjantai 15. marraskuuta 2019

MAUSTEINEN MUNAKOISO

Jo toinen uusi lempparikasvisruoka kirjasta Löytöretki Intian keittiöihin! 

Internetin ihmeellisessä maailmassa kritisoitiin kirjan reseptien autenttisuutta erikseen tämä ruoka mainiten, mutta selvinnemme tästä autenttisuuskriisistä kutsumalla ruokaa vaikka herkulliseksi, intialaistyyppiseksi kasvisruuaksi.


800 g munakoisoa 5 cm pitkiksi paloiksi/lohkoiksi leikattuna
400 g kypsiä tomaatteja tai 400 g tölkki tomaattimurskaa/säilöttyjä tomaatteja
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
6 valkosipulinkynttä murskattuna
3 dl öljyä
1 tl fenkolin siemeniä
½ tl mustakuminan siemeniä (käytin tavallista kuminaa)
1 rkl jauhettua korianteria
¼ tl jauhettua kurkumaa
½ tl cayennepippuria
1 tl suolaa

Ripottele suolaa munakoisopalojen päälle ja anna niiden "itkeä" puoli tuntia. Huuhtaise munakoisot ja pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ja paloittele ne. 

Soseuta inkivääri, valkosipuli ja kolmasosa tomaatista tehosekoittimessa tai silppua ainekset veitsellä.

Kuumenna 1¼ dl öljystä suuredda, syvässä ja paksupohjaisessa paistinpannussa. Kun öljy on kuumaa, paista siinä niin monta munakoison palaa kerrallaan kuin pannuun mahtuu yhteen kerrokseen. Paista kohtuullisella lämmöllä, kunnes palat ovat kauniin ruskistuneita. Siirrä paistetut palat siivilään, jotta ylimääräinen öljy pääsee valumaan pois (oman kokemukseni mukaan munakoiso imee öljyä kuin sieni, eikä ylimääräistä öljyä koskaan jää niitä paistettaessa). Lisää loput öljystä pannulle ja paista loput munakoisot erissä samaan tapaan.

Paista pannuun jääneessä öljyssä (tai lisää tilkka öljyä) fenkolin ja mustakuminan siemenet. Peitä pannu ja anna siementen poksahdella muutamia sekunteja. Lisää tomaatti-inkiväärisekoitus ja kaikki muut ainekset paitsi munakoisot. Keitä säännöllisesti sekoittaen 5-6 minuuttia, kunne sekoituksesta tulee paksua ja kostumukseltaan melko tasaista. Ole varovainen, koska pannulta saattaa lennellä räiskeitä. 


Lisää paistetut munakoisot varovasti, niin etteivät ne mene rikki. Laita kansi päälle ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Voit tarjota ruuan joko lämpimänä tai kylmänä. Sen kanssa sopii erinomaisesti maustamaton, paksu jogurtti.


Reseptit kirjasta Löytöretki Intian keittiöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...