lauantai 27. heinäkuuta 2019

YRTTIRISOTTO JA UUNITAIMEN

Idea kesäiseen risottoon lähti villiintyneistä yrttipuskista ja Glorian Ruoka & Viini -lehden yliampuvista maustajista kertovasta artikkelista.


kokonainen taimen
suolaa
mustapippuria
1 lime siivuina

1 kesäsipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerin varsi
laadukasta, mietoa oliiviöljyä
2 dl arborioriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1l kasvislientä
suolaa
2 kourallista raastettua parmesaania
20g voita
sitruunan kuori raastettuna
pari kourallista yrttejä (timjami, salvia, oregano, rakuuna)

Puhdista taimen ja viiltele sen nahkaan viiltoja. Mausta sekä sisältä että ulkoa suolalla ja pippurilla ja tunge viiltoihin limesiivut. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia (riippuu kalan koosta).


Hienonna kesäsipuli sekä sen vihreät varret. Siirrä varsisilppu syrjään. Hienonna myös valkosipuli ja varsiselleri. Kaada laakealle pannulle tai kasarille reippaahkosti öljyä ja kuullota siinä sipuli, valkosipuli ja varsiselleri kiilteleväksi ja pehmeäksi, älä ruskista. 


Lisää riisi ja pyörittele taas kunnes riisi kiiltää kauniisti. Lisää valkoviini ja nosta lämpöä niin, että se kiehuu. 


Kun viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, ala lisäämään kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Aina kun lisäät kauhallisen, lisää myös pieni ripaus suolaa. Anna liemen jälleen lähes kokonaan imeytyä riisiin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. 


Kun riisi on vielä pureskeltavaa, mutta ei kovaa, lisää viimeinen kauhallinen lientä. Sekoita hyvin ja lisää sitruunankuori, yrtit, kesäsipulin hienonnetut varret, hienonnetut yrtit ja lopuksi voi sekä parmesaani. Sekoita hyvin ja annostele lautasille. Risoton kuuluu olla valuvaa. 


Poista taimenesta nahka ja nostele kalasta sopivan kokoisia paloja risoton päälle. Koristele mieleiseksesi esim. yrteillä ja syötävillä kukilla. Nauti välittömästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...