perjantai 22. maaliskuuta 2019

MAALAISSALAATTI JA SINAPPIVINEGRETTI

Ihana, maukas salaatti vaikkapa sunnuntailounaalle.
Resepti: Soppa 365 / Me Naiset.


8 perunaa
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa
1 pkt (140 g) pekonia
200 g vihreitä pitkiä papuja
4 tomaattia
4 kevätsipulin vartta
1 ruukku salaattisekoitusta

sinappivinegretti
4 tl kokojyväsinappia
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
½ tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja harjaa perunat. Leikkaa lohkoiksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita öljyn, hunajan ja mausteiden kanssa. Kaada perunoiden päälle ja kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.


Keitä kananmunat kypsiksi. Jäähdytä ja puolita. Pätki pavuista päät pois ja keitä muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä, valuta. Paista pekoni rapeaksi kuumassa pannussa, lisää loppuvaiheessa pavut ja pyörittele pekonin rasvassa.

Lohko tomaatit ja hienonna kevätsipuli. Revi salaatti lautasille. Nosta päälle perunoita, tomaattia, pekonia, papuja, kananmunaa ja kevätsipulia.

Sekoita sinappivinegretin ainekset keskenään ja pirskota päälle.

Vinkki! Lisää halutessasi maalaissalaattiin vihreää pyöräyttämällä pannulla lehtipinaattia pekonin rasvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...