torstai 26. heinäkuuta 2018

JUHANNUSLOHI

Vietin juhannuksen töissä sekä ylhäisessä yksinäisyydessäni kotona perheen ollessa kesämökillä. Päätin hemmotella itseäni loihtimalla jotain pientä ja sievää illallista. Vanhoista tutuista resepteistä yhdistelin mieleiseni maut: lohi, anjovis ja sitruuna. 



mieleisesi kokoinen, nahallinen pala lohta
öljyä, voita
yrttejä, syötäviä kukkia, herneenversoja
sitruunan kuorta ohuina suikaleina

sitruunahyytelö:
1 dl sitruunan mehua
3 liivatetta
1/4 tl suolaa

glaseeraus:
1/2 sitruunan mehu
1 tl hunajaa
1/4 tl suolaa

anjovistuorejuusto:
½ prk anjoviksia
100g maustamatonta luomutuorejuustoa
tiraus sitruunamehua

Aloita valmistamalla sitruunahyytelö. Liota liivatteita kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita suola sitruunamehuun ja kuumenna mehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Vuoraa pieni rasia leivinpaperilla ja kaada mehuseos rasiaan. Anna hyytyä jääkaapissa. Kun seos on hyytynyt, ota hyytelö leivinpaperin avulla pois rasiasta ja leikkaa mieleisiksesi paloiksi.


Valmista anjovistuorejuusto. Lisää tuorejuuston sekaan hieman valutetut anjovikset ja sitruunamehua, ja sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Laita seos pursotuspussiin.

Sekoita glaseerauksen aineet keskenään. Paista lohipala vain nahkapuolelta pannulla voin ja öljyn sekoituksessa. Valele kuumaa rasvaa pannulta lohen päälle, niin että se kypsyy myös pinnalta. Itse pidän lohesta sisältä reilusti punertavana, niin että vain koostumus on muuttunut kypsemmän tuntuiseksi. Voit toki paistaa lohipalasi kypsemmäksikin. 


Sivele lopuksi pintaan glaseeraus ja töhötä pintaan kaasupolttimella hieman rusketusta. 


Aseta lohipala lautaselle, nosta ympärille muutama sitruunahyytelöpala, pursota hieman anjovistuorejuustoa, koristele yrtein, kukkasin, versoin sekä sitruunan kuorella ja nauti hyvän, kuivan valkoviinin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...