sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

EKSOOTTINEN, KESÄINEN JA TERVEELLINEN JAUHELIHA-KVINOASALAATTI

Käyn kerran viikossa kaupassa ja suunnittelen ruuat vain viikonlopuksi. Meillä arjen ruokapolitiikka siis pyörii täysin viikonlopun jämillä ja kuivakaapin antimilla, mielikuvituksen antaessa rajat oman elämän kokkisodalle. Sen lisäksi, että talouden hävikki on näiden jämäruokien ansiosta hyvin lähellä nollaa, näistä aineksista syntyy välillä varsinaisia hittejä. 

Kuten tämä "jääkaapin aarteet" -sarjan salaatti.


2 dl kvinoaa + 4 dl vettä + 1 tl suolaa
½ kurkkua pieninä kuutioina
1 kevätsipuli silputtuna
nippu korianteria
1 limen raastettu kuori sekä mehu 
2 valkosipulin kynttä 
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä ohuiksi "tulitikuiksi" siivutettuna
1 porkkana suikaloituna
muutama peukalon pituinen raparperinvarsi kuutioituna
2 rkl seesamiöljyä
500g rasvaista naudan jauhelihaa 
1 rkl aasiafondia
1 rkl hoisin -kastiketta


Huuhtele kvinoa siivilässä ja keittele sitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Älä sekoita.

Ruskista jauheliha pannulla seesamiöljyssä. Mausta aasiafondilla ja hoisinilla. Sekoita kvinoan joukkoon.

Hienonna, pilko ja kuutioi loput salaatin ainekset, mausta ne valkosipulilla, limen kuorella ja limen mehulla.


Sekoita kaikki keskenään ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...