tiistai 19. kesäkuuta 2018

RAPARPERUNAT

"Oumaigaad miten hyviä perunoita!
Täys kymppi!"
*****
- anonyymi ruokakriitikko, 14v -

 


Raparperin räjähdysmäinen ylituotanto inspiroi kokeilemaan tämän päräyttävänhapokkaan vihanneksen tunkemista aivan uusiin ruokiin.
Niinpä päätin kehitellä siitä jonkin kesäisen perunalisukkeen juhannukseksi.
Tämä lämmin yrttinen ja valkosipulinen herkku jää kyllä kesäsuosikkien listalle - makuelämys oli mahtava ja teinikin innostui kaapimaan "raparperuna"kulhon tyhjäksi.
Vaan eipä tähänkään paljoa raparperia saanut upotettua, joten mietintämyssy takaisin päähän ja kehittelemään lisää raparperiruokia.

Ohjeesta riittää sopivasti kolmelle.


10-15 varhaisperunaa
½ raparperin varsi
6-8 salvian lehteä
muutama timjamin oksa
4 pienehköä valkosipulinkynttä
n.½ dl ekstraneitsyt oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
n. ½ tl sokeria


Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
Kuori raparperi ja siivuta se niin ohuiksi siivuiksi kuin suinkin saat.

Laita salvian lehdet, timjamin oksat (poista varren kovimmat osat ja käytä lehdet ja pehmeät varret) ja valkosipulinkynnet mortteliin. Mausta muutamalla rouhauksella suolaa ja mustapippuria sekä sokerilla. Lisää hieman ekstraneitsyt oliiviöljyä ja hiero seoksesta tasainen tahna. Lisää vielä öljyä, kunnes seos on kastikemainen. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai sokeria. Kastike maistuu tällaisenaan melko "ärjylle".


Valuta kypsät perunat ja pilko ne ronskeiksi paloiksi, perunan koosta riippuen 2-4 osaan. Sekoita kuumien perunoiden sekaan raparperisiivut ja valkosipuliyrttiöljy. Sekoita huolellisesti, niin että kaikki perunat peittyvät kastikkeella. Anna maustua hetken, mutta älä anna jäähtyä turhan kauaa.

Perunat sekä tuoksuvat että maistuvat taivaalliselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...