keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

PETERIN MAKKARAPASTA

Tämän tyyppistä ruokaa teemme yleensä italianmatkoillamme paikallisista, ihanista tuoremakkaroista. Peruskauppaketjujen makkarahyllyiltä löytyy valitettavan vähän raakamakkaroita, mutta HK Maakareilta löytyy ihan kivan makuisia, hauskasti nimettyjä makkaroita, joista Preussin Peter ja Livornon Luigi ovat raakamakkaroita. Italiassa valitsemme kaupan hyllyltä leveämpää munapastaa, mutta täällä kotosuomessa varma valinta on Rummon spaghetti.


1 pkt Preussin Peterin raakamakkaraa
3 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 paprika
1 punainen chili
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
kourallinen tuoreita yrttejä (timjami, rosmariini, oregano, salvia, basilika)
suolaa
mustapippuria
ripaus chiliä hiutaleina
hyppysellinen sokeria
1tl tulista savupaprikaa
oliiviöljyä paistamiseen
pinnalle raastettua parmesaania

Rummo -spaghettia


Pätki raakamakkara sopiviksi paloiksi. Ruskista pannulla tai kattilassa öljyssä.


Lisää hienonnettu valkosipuli ja sipulit. Kuullottele ja anna sipulin saada hieman väriäkin.


Lisää melko pieniksi paloiksi pilkottu paprika, kuullota hetki.

Lisää tomaattimurska, oman makusi mukaan suolaa ja mustapippuria, savupaprikaa, chilihiutaleita ja hyppysellinen sokeria pyöristämään tomaatin makua. Anna muhia sen aikaa, että kiehautat pastaveden.
  

Keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä kypsäksi.


Lisää pastakastikkeeseen vielä hienonnetut yrtit.


Ecco! Täydellisen maukas tomaattinen makkarakastike on valmis! 


Valuta spaghetti, annostele ruoka lautasille ja raasta päälle parmesaania. 
Nauti välimerellisessä helteessä, hyvässä seurassa rakkaiden ihmisten kanssa!




P.S: En toimi minkään ravintolan, firman tai tuotteen kätyrinä, eli kaikki mielipiteeni, arvosteluni ja kritiikkini on vilpitöntä ja aitoa, tavallisen asiakkaan ja kuluttajan riippumatonta huttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...