keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

KAENG KARII KAI (keltainen kanacurry pippureilla)

Yksi reseptikirjoistani alkaa hajota liitoksistaan. Se on Löytöretki Thaimaan keittiöihin. Voi olla, että ostamani kirja on nidonnaltaan maanantaikappale, toisaalta en yhtään ihmettele, että kirja repeää liitoksistaan - niin monta loistavaa thaikkureseptiä kirjasta on jo kotikeittiössämme ammennettu.

Tällä kertaa testiin pääsi keltainen kanacurry. Käytin thaikkukaupasta ostamaani valmista keltaista currytahnaa sekä Thaimaasta ruokatuliaisiksi ostamiani pippurinmarjan terttuja. Reseptistä poiketen lisäsin curryn joukkoon myös broccolinia eli varsaparsakaalia väriä ja makua tuomaan. Koska tällä kertaa en löytänyt kaupasta thaibasilikaa, korvasin sen korianterilla. Kuvissa ainesten määrä näyttää suuremmalta kuin reseptissä siksi, että teimme tupla-annoksen.

Broilerin koipireisissä on enemmän rasvaa ja makua kuin esim. rintafileessä, mutta jos et pidä "läskistä" kuten tyttäreni, käytä suosiolla fileitä koipireisien sijaan.


4 annosta
½dl kookoskermaa
2rkl keltaista currytahnaa
1rkl kalakastiketta
2tl palmusokeria
½tl kurkumaa
600g broilerin koipireisiä viipaloituna
4½ dl kookosmaitoa
100g bambunversoja ohuina viipaleina
(muutama varsiparsakaalin varsi)
4 terttua tuoreita viherpippurin marjoja
4-6 kaffirlimen lehteä
12 thaibasilikan lehteä


Laita kookoskerma wokki- tai paistinpannulle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää currytahna ja sekoita hyvin. Kypsennä, kunnes ainekset alkavat tuoksua ja rasva erottua. Lisää kalakastike, palmusokeri sekä kurkuma ja sekoita jälleen hyvin. Kypsennä 2-3 minuuttia välillä sekoitellen. 


Lisää pannulle broilerinpalat ja hämmennä niin, että ne peittyvät seokseen. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia ja lisää samalla kookosmaito muutamassa erässä koko ajan sekoitellen. 


Lisää lopuksi bambunversot, (varsiparsakaali,) pippurinmarjat, kaffirlimen lehdet ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi curryyn tai vasta annoksen päälle thaibasilikan lehdet.


Tällä kertaa söimme curryn kanssa villiriisiä. 
Mikä maistuisikaan thaimaalaisen curryn kanssa paremmin, kuin Chang ja thaiviskipaukku?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...