jäätelö:
2dl kuohukermaa
4 kananmunan keltuaista
½ dl sokeria
1dl glukoosisiirappia
100g granaattiomenatuorejuustoa
1 granaattiomena
1dl maitoa
annokseen lisäksi:
muutamia granaattiomenan siemeniä
100g granaattiomenatuorejuustoa pursotettuna pursottimella
vaaleanpunaisia marenkeja*
mustikkajauhetta siivilän läpi ripoteltuna
Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon 100g granaattiomenatuorejuustoa sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna maito ja sulata glukoosisiirappi sen sekaan. Yhdistä jäähtynyt maitoseos keltuaisvaahtoon ja kääntele lopuksi sekaan kermavaahtoseos. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen ja anna koneen hoitaa hommansa. Pakasta valmis jäätelö.
*marengit:
4 valkuaista
200g sokeria
punaista elintarvikeväriä
Vaahdota valkuaiset. Sekoita joukkoon sokeri. Värjää vaahto vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä ja pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä marenkeja. Paista 110-asteisessa uunissa noin tunti, eli kunnes marengit ovat kevyitä.
Kokoa annokset.
Lisää jäätelöpallo viimeisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti