tiistai 8. maaliskuuta 2016

THAIMAALAISET LIHAPULLAT

Kävipä kerran niin ikävästi, että olimme suunnitelleet viikonloppuruuaksi ihania thaimaalaisia sai ua -makkaroita, vaan pakastimesta ei enää löytynytkään suolta.

Ei hätää, makkaramassasta tuli pannulla paistaen taivaallisen hyviä lihapullia ja makuelämys oli autenttinen, kun thaimaalaisten markkinakojujen tapaan nautimme makkarapallerot chilin, limen ja kaalin kanssa.  


7 kaffirlimen lehteä hienonnettuna
3rkl punaista currytahnaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
30g inkivääriä raastettuna
2 sitruunaruohon valkoinen osa hienonnettuna
4tl kalakastiketta
3tl palmusokeria
2tl valkopippuria
2tl korianterijauhetta
½ nippua tuoretta korianteria
800g porsaan jauhelihaa
150g silavaa

Kuutioi silava pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki mausteet, jauheliha ja silavakuutiot huolellisesti. Muovaa pieni pihvi lihamassasta, paista se pannulla ja maista. Lisää lihamassaan tarpeen mukaan mausteita. Pyörittele massasta lihapullia, litistä niitä hieman keskeltä pihvimäisiksi (lihapullakakkuset paisuvat paistuessaan takaisin pyöreiksi) ja paista pannulla. Et tarvitse rasvaa, koska silava sulaa pannulle.

Purista lihapullien päälle limeä ja tarjoa lihapullat chilin ja kaalin kanssa.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...