torstai 24. maaliskuuta 2016

PARSAPIIRAS

Keväinen piiras Valion reseptillä

150g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g kermaviiliä

1 nippu parsaa
2 munaa
120g smetanaa
½tl suolaa
½tl timjamia
2rkl karkeaa Dijon-sinappia
150g Mozzarellaraastetta


Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti takaiseksi. Taputtele suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmun sisään. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Puhdista parsat. Kuori ohuelti nuppujen alta tyven suuntaan. Taita tai leikkaa pois puiseva tyviosa varresta. Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon suola, timjami, sinappi sekä juustoraaste.

Kauli tai taputtele taikinasta pohja uunivuokaan. Laita parsat vuokaan taikinapohjan päälle. Kaada päälle smetanaseos.

Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...