maanantai 7. lokakuuta 2013

MAIALE ALLA GRIGLIA E ARROSTO eli grillattu ja paistettu porsaankylki (Jamie Oliverin ohjeella)

Tämäkin resepti on peräisin Jamie Italiassa -kirjasta, siksi noinkin monimutkainen nimi.


pari kukkuraista ruokalusikallista fenkolinsiemeniä
muutama kuivattu punainen chili
n.2kg porsaankylki
oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
10rkl punaviinietikkaa
muutama oksa tuoretta rosmariinia

Jauha fenkolinsiemenet ja chili morttelissa. Leikkaa possunkyljen rasvakerrokseen ristikkokuvio. Hiero lihan pintaan oliiviöljyä sekä fenkoli-chiliseos. Jos kylki on jääkaappikylmä, anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi, jotta maut imeytyvät. Hiero ennen grillaamista pintaan vielä reilusti suolaa ja pippuria.


Kuumenna grilli. Laita kylki grilliin rasvapuoli alaspäin. Grillaa lihaa noin vartti ja kääntele niin että kylki saa ritiläjäljet molemmin puolin. Pane liha sitten uunipannuun 200-asteiseen uuniin ja lisää puolen tunnin kuluttua viinietikka ja rosmariinin lehdet. Kypsennä vielä uunissa n.20 minuuttia ja annan sen jälkeen levätä kymmenisen minuuttia ennen leikkaamista.


Jamie ohjeistaa tarjoilemaan kyljen pannuun jääneistä nesteistä tehdyn kastikkeen kanssa, meillä liha kypsyi niin kuivakkaasti ettei pannuun jäänyt tarpeeksi raaputeltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...