lauantai 10. heinäkuuta 2010

LOHI-PANGASIUS- JA KATKARAPUVARTAAT THAIMAALAISELLA CHILIKASTIKKEELLA SEKÄ KASVISHÖYSTÖÄ JA HALLOUMIA BALSAMICOSIIRAPILLA

Vartaat oli tällä kertaa valmiina kalatiskistä ostettuja katkarapu- sekä lohi-pangasiusvartaita, mutta syntyväthän nuo helposti itsekin jos viitsii vähän vaivautua. Kastikkeeksi tein samaa kastiketta mitä olen valmistanut yleensä thaimaalaiseen henkeen valmistetun siian kanssa (10-20 punaista thaichiliä, 4 valkosipulinkynttä, 3rkl kalakastiketta, 5rkl limemehua, 1 rkl sokeria --> monitoimikoneessa kastikkeeksi). Kasvishöystö- ja balsamicoresepti Yhteishyvästä (määriä vähän mukaeltu).

1 paketti halloumijuustoa
400 g munakoisoa
400 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
2 rkl öljyä
0,5 - 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4-5 rkl punaista pestoa
2 dl ruokakermaa

Balsamicosiirappi
1 dl appelsiinimehua
0,5 dl hunajaa
0,5 dl balsamicoa

Valmista balsamicosiirappi. Keitä aineita pienessä kattilassa 20–30 minuuttia hiljaa poreillen ja anna jäähtyä.
Viipaloi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai muurikassa noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja pesto ja mausta maun mukaan.
Viipaloi halloumi ja paista öljyssä tai grillaa nopeasti molemmin puolin (tässä yhteydessä paista kala- ja katkarapuvartaat grillissä ja sivele välillä soija-limemehusekoitusta pintaan). Valuta halloumiviipaleille balsamicosiirappia ja tarjoa kasvishöystön kanssa.


Miedot merenelävävartaat tulisen thaikkukastikkeen kanssa sopivat ihmeen hyvin välimerellisen kasvishöystön kanssa ja kasvishöystö oli parempaa kuin uskalsin Yhteishyvän reseptiltä odottaa. Nautitaan ehdottomasti ulkona auringossa kuivan valkoviinin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...