sunnuntai 23. syyskuuta 2018

ITALIALAINEN SITRUUNABROILERI JA UUNIFENKOLIT

Sata pistettä ja papukaijamerkki Glorian Ruoka & Viini -lehdelle. Ensinnäkin jo tästä taivaallisen herkullisesta reseptistä ja toisekseen siitä, että saivat annoksen näyttämään miljoona kertaa houkuttelevammalta kuin tämä minun pläjäykseni.


4 broilerin rintafileetä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
 3 rkl raastettua parmesaania
3/4 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
2rkl voita
1½ dl valkoviiniä
4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 säilykesitruunaa
(itse hauduttelin lohkottuja sitruunoita runsassuolaisessa vedessä pehmeiksi)
1 rkl sitruunamehua
 3 rkl kapriksia

Laita lisukefenkolit kiehumaan (ohje alla). Jos tarjoat lisukkeena perunamuusia, laita myös perunat kiehumaan. Nuiji rintafileitä hieman ohuemmiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaani ja sekoita se jauhoihin. Pyörittele broilerit seoksessa. 


Siirrä fenkolit uuniin ohjeen mukaan. Kuumenna oliiviöljy ja voi pannussa. Paista broilerit kypsiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Kaada valkoviini pannuun. Anna sen kiehahtaa. Tarkista broilerien kypsyys tekemällä pieni viilto yhden fileen keskelle. Jatka tarvittaessa kypsentämistä (mutta älä kypsennä kuivaksi).

Viimeistele fenkolit ja perunamuusi. Hienonna lehtipersilja ja viipaloi säilykesitruunat (tai valuta haudutellut sitruunalohkot). Mausta broilerit sitruunamehulla. Lisää säilykesitruunat ja ripottele lehtipersilja sekä kaprikset broilerin päälle. Tarjoa uunifenkolien ja perunamuusin kanssa.


uunifenkolit
4 pientä fenkolia
3 rkl oliiviöljyä
 1/4 tl mustapippuria myllystä
2 dl raastettua parmesaania

Puolita tai leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa pois kovin kantaosa. Keitä fenkoleita suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa, 1 l vettä) noin 10 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. valuta fenkolit ja laita ne uunivuokaan. Valuta öljya ja rouhi pippuria päälle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele vielä parmesaani päälle ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...