torstai 19. huhtikuuta 2018

AASIALAISTA ANKKAA, SEESAMIKURKKUJA JA INKIVÄÄRI-CHILIPAKSOITA

Edellisestä Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta (3/18) löytyi pitkästä aikaa useita reseptejä, jotka innostivat kokkailemaan. Juuri sen tyyppisiä ruokia, joista minä pidän: lihaa ja kasviksia, aasialaisia mausteita, yrttejä ja raikkautta, ripaus eksotiikkaa ja selkeitä makuja.

Juuri ennen aasianmatkaamme kiinalaissävytteisesti maustetut ankka lisukkeineen johdatteli mukavasti matkatunnelmaan.


2 ankanrintaa
1rkl viismaustetta
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

kastike
2 valkosipulinkynttä
n. 3 cm pala inkivääriä
4 rkl hoisinkastiketta
2 rkl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl srirachakastiketta
1 tl soijakastiketta

Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee ankan rasvaan vinoviiltoja veitsellä. Hiero ankanrinnat kauttaaltaan viismausteella, suolalla ja pippurilla. Laita ankat rasvapuoli alaspäin kylmälle valurautapannulle. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista rintoja noin 5 minuuttia rasvapuolelta. Käännä rinnat. Lusikoi reilu puolet kastikkeesta niiden päälle. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä rintoja uunissa muutaman kerran kääntäen, kunnes mittari näyttää 58 astetta, eli noin 20 minuuttia. Tällöin liha on vielä mehukasta (lehdessä väitettiin mediumiksi, mutta minun makuuni 58-asteinen ankka on kypsää, joskin vielä hyvää).

Valmista seesamikurkut ja jos haluat lisukkeeksi jasmiiniriisiä, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.


Ota ankanrinnat uunista. Peitä foliolla ja anna levät 10 minuuttia. Tee sillä aikaa inkivääri-chilipaksoi valmiiksi.

Viipaloi ankanrinnat. Valuta loppu kastike päälle. Tarjoa seesamikurkkujen ja paksoin, halutessasi myös jasmiiniriisin kanssa. Omasta mielestäni ruoka ei lainkaan kaivannut riisiä.



Seesamikurkut
1 kurkku
1tl sormisuolaa

kastike
2 valkosipulinkynttä
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl soijakastiketta
2tl vaaleita seesaminsiemeniä
1tl sokeria
½ tl seesamiöljyä

Huuhtaise kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua esimerkiksi lihanuijalla, kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa kurkku noin 2 cm paloiksi. Laita palat siivilään ja siivilä kulhon päälle. Ripottele kurkuille suolaa. Laita jääkaappiin kastikkeen tekemisen ajaksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa. Huuhtaise kurkut ja sekoita ne kastikkeen joukkoon.



Inkivääri-chilipaksoi
4 pienehköä paksoita
1 valkosipulinkynsi
n. 3cm pala inkivääriä
1 miedohko chilipalko
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
½ tl sokeria

Leikkaa paksoista kova kanta pois. Irrota, huuhtele ja kuivaa lehdet. Leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Viipaloi chili. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä wokissa muutama minuutti. Lisää paksoi ja paista noin minuutti. Lisää soija, etikka, seesamiöljy ja sokeri. Sekoita hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...