sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

BÁNH MÌ, VIETNAMILAISET PATONGIT

Hirvittävä ikävä Vietnamiin. Karmaiseva tarve saada katukojusta ihana, lämmin patonki täytettynä epäilyttävän näköisellä lihalla ja tuoreilla lisukkeilla.


esipaistettu patonki
broilerin rintafileitä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kim chitä*
tuoretta minttua ja korianteria
kevätsipulia
tuoretta punaista chiliä
porkkanaa ohuiksi tikuiksi leikattuna
kurkkua ohuiksi tikuiksi tai ohuiksi siivuiksi leikattuna
majoneesia
vietnamilaista chilikastiketta (tương ớt)

Paista broilerin rintafileisiin kaunis pinta kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä loppuun  uunissa 220 asteessa n. 15 minuuttia. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Paista patonki ohjeen mukaan. Levitä puolitetun patongin päälle majoneesia. Täytä patonki broilerisiivuilla, kim chillä, tuoreilla yrteillä ja kasviksilla ja ruikkaa lopuksi päälle vietnamilaista chilikastiketta.


*kim chi
1 kiinankaali
1l vettä
1rkl sokeria
4rkl suolaa

4 kevätsipulia
3rkl raastettua inkivääriä
3rkl raastettua valkosipulia
1rkl jauhettua chiliä (kuivattu chilipalko morttelissa hienonnettuna)
3rkl kalakastiketta

Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kiinankaali reilun sentin levyisiksi suikaleiksi. Laita kaalisuikaleet kulhoon. Kaada liemi kaalin päälle ja nosta lautanen painoksi päälle. Jätä huoneenlämpöön 12 tunniksi. 

Suikaloi kevätsipulit. Sekoita muut ainekset tahnaksi. Siivilöi liemi pois kaalista. Huuhtele kaali kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Sekoita maustetahna sekä kevätsipuli huolellisesti kaalin joukkoon. 


Laita kim chi kulhoon, peitä kelmulla ja laita paino päälle. Anna käydä huoneenlämmössä 24 tuntia ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Kim chi on valmista 48 tunnin kuluttua, mutta vain paranee vanhetessaan. 



4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, tätä on pakko kokeilla :) Täytetty patonki on huippua, ja jos siihen saa liitettyä vielä itämaiset maut, ei voi mennä ainakaan huonompaan suuntaan!

    VastaaPoista
  2. Oi ihania ruokia sulla blogissa, taidanpa jäädä seurailemaan :) Itsellenikin aasialainen ruoka lähellä sydäntä. Bahn mi:tä on pitänyt tehdä useasti, mutta aina jäänyt (miksi?!?!?).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä siinä onkin, että joihinkin ruokiin on hirveä himo, mutta ei vaan tule kokeiltua :)?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...