torstai 3. huhtikuuta 2014

POLLO CASALINGO AL VINO BIANCO - kotirouvan kanaa valkoviinissä ja etikassa

Mikäpä sen ihanampaa sunnuntairuokaa, kuin yksinkertainen, mutta herkullinen, pitkään padassa muhinut kana. Kyseessä on Gennaro Contaldon resepti Italialaiset mestarit -kirjasta.

Tämä uskomattoman helppovalmisteinen ruoka on kotoisin Piemontesta. Väitetään, että maanviljelijöiden vaimot laittoivat kaikki ainekset valmiiksi aamulla, lähtivät sitten töihin pellolle - jättäen kanat marinoitumaan - ja valmistivat aterian palattuaan illalla kotiin. 



1,2kg kananpaloja (koipia, rintaa tai reittä - itse ostin kolme suurta broilerin koipireittä)
6dl valkoviiniä
3rkl valkoviinietikkaa
2 salottisipulia ohuina viipaleina
2 porkkanaa pilkottuna
1 sellerinvarsi pilkottuna
4 laakerinlehteä
2 mausteneilikkaa (minä käytin 6)
suolaa
10 mustapippuria (käytin maustepippuria)
40g voita
4 sitruunaviipaletta


Laita kaikki ainekset isoon kattilaan tai pataan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja peitä osittain kannella, jotta osa höyryistä pääsee pois. Anna kiehua hiljalleen 50 minuuttia (käännä puolessa välissä kanat), kunnes kanapalat ovat kypsiä ja kullanruskeita joka puolelta ja neste on imeytynyt. Poista liedeltä ja tarjoile riisin kanssa.

Meidän sapuskamme oli tunnin muhimisen jälkeen vielä melko liemimäistä, joten kiehuttelimme nestettä kasaan vielä puolisen tuntia. Kasaan keitetyt maut ja mehevä kana olivat todella mahtavia. Lisukkeeksi keittelin villiriisiä.

3 kommenttia:

  1. Meniks kanat kuivaks vai pysykö mehukkaana?

    VastaaPoista
  2. Testaan anyway, kern sit kuulumiset :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...