tiistai 3. joulukuuta 2013

BBQ RIBS UUNISSA

Possun ribsien valmistamisen suhteen on montaa koulukuntaa. Itse suhtaudun hyvin epäilevästi lihan keittämiseen mureaksi, koska oman logiikkani mukaan maku siirtyy lihasta ja luista keitinveteen. Mahtavinta lihasta varmasti tulisi grillissä, mutta uunissa liha kannattaa valmistaa hitaasti miedolla lämmöllä, ettei se kuivu luihin kiinni.

Mausteseokseen otin mallia Kauhukeittiöstä, valkosipulijauheen sijasta käytin tuoretta valkosipulia. Mausteiden määrien kanssa olin melko suurpiirteinen. Ribseistä tuli maukkaita ja liha irtosi mehevänä luista. Nam.



2 riviä possun ribsejä

1tl sinapin siemeniä
1tl korianterinsiemeniä
1tl timjamia
1rkl paahdettua sipulirouhetta
1rkl ruokosokeria

1-2rkl savusuolaa
1tl vastarouhittua mustapippuria
1tl valkopippuria
1,5rkl juustokuminaa
2rkl savupaprikajauhetta

2 valkosipulin kynttä raastettuna

Ota ribsit ajoissa huoneenlämpöön ja poista niistä luupuolelta löytyvä kalvo (onnistuu ihan vain nappaamalla kulmasta kiinni ja vetämällä). Valmista mausteseos hienontamalla morttelissa mausteseoksen karkeammat mausteet (jaoteltu listassa ensimmäiseksi) ja lisäämällä joukkoon lopuksi jauhemaiset mausteet. Tästä mausteseoksesta riittää useammaksikin kerraksi.

Hiero sitten lihan pintaan mausteseosta sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.

Paista 110-asteisessa uunissa nelisen tuntia, eli kunnes liha hajoaa luiden ympäriltä. Voit myös peittää lihat aluksi foliolla ja lopuksi viimeistellä pinnan ilman foliota kuumemmassa (250 astetta) uunissa.

2 kommenttia:

  1. Kyllä - parhaat ribsit tulee ilman keittämistä, vaikka siitä jo lehdissäkin väitellään. Eipä siihen tarvita tohtoria tai huippukokkia, koska sen verran monesti tämä tullut ristiin testattua :D Jännä, että noissa keittoresepteissä makua lisätään marinoinnin kautta, kun hitaasti kypsetytty ribsi on maistuvaa jo pelkällä suolalla ja pippurilla! Grilliin vaan seuraavaksi ja mukaan savua! Herkullisia reseptejä täällä Sun sivustolla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olenpas kerran jos toisenkin eksynyt Kauhukeittiöön etsimään inspiraatiota :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...