torstai 10. tammikuuta 2013

POSSU-VINDALOO

Olen ennenkin valmistanut possu-vindaloota tällä reseptillä ja kastike on aina jäänyt vetiseksi. Alkuperäisessä reseptissä lihaa on kilo ja vettä 6dl, mitoittaisin aineet kuitenkin mieluummin niin, että sekä lihaa että vettä on vähemmän, jotta mausteet pääsevät oikeuksiinsa eikä liha lillu vaisussa liemessä.

Vindaloo-tahna
2rkl raastettua tuoretta inkivääriä
4 pilkottua valkosipulin kynttä
3 pilkottua punaista chiliä
2tl kurkumaa
2tl kardemummaa
½tl neilikkaa
2tl mustapippuria
1tl kanelia
1rkl jauhettua korianteria
½rkl juustokuminaa
1dl sitruunamehua

n.800g porsaanfilettä
½dl öljyä
2tl sinapinsiemeniä
5dl vettä

Sekoita monitoimikoneessa inkivääri, valkosipuli, chili, kurkuma, kardemumma, neilikat, pippurit, kaneli, korianteri, juustokumina ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi.

Poista lihasta ylimääräinen rasva ja kalvot, leikkaa liha kuutioiksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää liha pienissä erissä ja ruskista nopeasti. Siirrä kaikki lihakutiot takaisin kattilaan, lisää vindaloo-tahna ja sinapinsiemenet ja paista sekoittaen pari minuuttia. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keittele kannen alla 1½ tuntia. Tarjoa riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tätäpä voisikin kokeilla, vaikuttaa helpolta ja hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9/8/17 17:43

    Hyvä resepti! Kiitos!!! :) Teen justiin toista kertaa, lisäsin vähän lihan määrää, mausteita vähän reippaammin ja vettä myös hieman lisää. Tuoksu aivan mahtava. Annan lihan vielä hautua ohjetta pidempään kannen alla niin saan toivottavasti oikein mureaa lihaa <3 :))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...