keskiviikko 9. tammikuuta 2013

VIETNAMILAINEN NAUDANLIHA-PHO

(Huom! Valmistusaika yhteensä useita tunteja)

1kg keittoluita
300g naudan keittolihaa
5cm pala inkivääriä ohueksi siivutettuna
1tl suolaa
2,5l vettä
6 mustapippuria
1 kanelitanko
4 neilikkaa
6 korianterinsiementä
2rkl kalakastiketta
400g paksuja riisinuudeleita
100g ohueksi viipaloitua naudan ulkopaistia (tai ulkofileetä tai vastaavaa)
3 hienoksi pilkottua kevätsipulia
1 hyvin ohueksi viipaloitu salottisipuli

Lisukkeet:
Pilkottua punaista chiliä
pavunituja
tuoreita basilikanlehtiä
pilkottua kevätsipulia
ohuita limen lohkoja
tuoreita korianterinlehtiä
chilikastiketta
(hoisin-kastiketta)


Pane luut, keittoliha, inkivääri, suola ja vesi isoon kattilaan.


Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna kiehua hyvin hiljaa ilman kantta 3,5h. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Lisää pippurit, kanelitanko, neilikat, korianterinsiemenet ja kalakastike ja keitä vielä 40min.

Ota liha pois ja laita sivuun jäähtymään. Valuta liemi talteen, heitä pois luut ja mausteet.


Kaada liemi takaisin kattilaan.

Kun liha on jäähtynyt niin että sitä voi käsitellä, siivuta se ohuiksi siivuiksi poikkisyin.



Siivuta myös raaka naudanliha ohuenohuiksi siivuiksi.


Pane nuudelit hieman ennen annosten kokoamista kiehumaan. Keitä ne ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi, valuta hyvin ja jaa annoslautasten pohjalle. Pane nuudelien päälle muutamia kypsiä naudanlihaviipaleita ja muutamia raakoja naudanlihaviipaleita.


Kuumenna liemi kiehuvaksi ja annostele annoslautasille. Koristele annokset sipulilla ja kevätsipulilla.



Laita lisukkeet tarjolle pöytään. Jokainen ruokailija voi itse valita lisukkeensa ja maustaa annoksensa sopivaksi.



Huom. Ruuan salaisuus piilee liemessä, joten pitkää valmistusaikaa ei kannata yrittää typistää. Itse en löytänyt mistään pelkkiä keittoluita, joten pienemällä luumäärällä lopputulos oli niukka ja pliisu, mutta siitä sai esimakua miltä annoksen pitäisi maistua - seuraavaksi sitten jonnekin lihakauppaan luita kaivelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...