keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

Kokeilin tehdä raparperimuffinsseja ja yhdistelin taas eri reseptejä. Taikinasta tuli herkullista - inkivääri, kaneli, kardemumma ja vanilja sopivat kivasti yhteen, mutta jostain syystä muffinssit hieman lässähtivät paiston jälkeen. Niistä tuli kuitenkin aivan mainion kosteita ja hyvän makuisia. Seuraavalla kerralla kokeilen laittaa vähän vähemmän mascarponea - laiton sitä nimittäin koko purnukallisen, vaikka vähempikin olisi taatusti riittänyt.


12 kpl amerikanmuffinssivuokia

250-300g raparperia pieninä kuutioina
2dl vettä
½dl sokeria
½tl kanelia

3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
½tl kanelia

1½dl sokeria
150g leivontamargariinia

2munaa

250g mascarponea
1 vaniljatangon siemenet kaavittuna halkaistusta tangosta
1rkl tuoretta inkivääriä pieninä kuutioina (tulitikun paksuisista suikaleista n.½cm pätkiä)
100g valkosuklaata rouhittuna/pieninä paloina

(sulatettua valkosuklaata koristeluun)

Sekoita sokeri ja kaneli veteen ja kiehauta. Lisää pieniksi paloiksi kuutioitu raparperi ja kiehauta uudestaan niin että raparperi pehmenee. Siivilöi tarvittaessa ylimääräinen vesi pois (jollei vesi ole kiehunut ja imeytynyt kokonaan). Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja sekoita hyvin. Sekoita vaniljatangon siemenet mascarponen sekaan ja lisää mascarpone taikinaan. Lisää raparperiseos, inkivääri ja rouhittu valkosuklaa.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n.15min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...