keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

MANSIKKAMUFFINSSIT

"Äiti mitä muffinsseja me tällä viikolla tehdään?"

Tehdään vaikka kesän kunniaksi mansikkamuffinsseja! Ohjeita selaillessani päätin taas luottaa Kinuskikissan reseptiin, mutta muuttelin sitä hieman. En välitä keinotekoisista maku- ja väriaineista, joten vaniljarahkan sijasta käytin luottotuotettani luomumascarponea, jonka maustoin aidolla vaniljalla. Kuorrutuksen tein niinikään simppelisti vaniljalla, tomusokerilla ja limellä maustetusta mascarponesta. Lopputulos oli raikas ja makea, niinkuin kesäleivonnaisen kuuluukin.



12kpl isoja muffinsseja

2 munaa
1½dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjautetta
50g sulatettua leivontamargariinia
200g mascarponea
½ vaniljatangon siemenet
200g tuoreita mansikoita

kuorrutus:
300g mascarponea
½ vaniljatangon siemenet
½dl tomusokeria
n.½ limen mehu

12kpl mansikoita
12 mintun lehteä

Kuutioi mansikat pieniksi paloiksi.


Vaahdota munat ja sokeri.


Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilöiden sokeri-munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Puolita vaniljatanko ja kaavi veitsellä puolikkaasta tangosta siemenet taikinaan ja sekoita huolella. Lisää mascarpone ja mansikkakuutiot.


Lusikoi taikina 12 isoon amerikanmuffinssivuokaan.


Paista 200 asteessa uunissa 20min ajan.


Anna muffinssien jäähtyä ja sekoita sillä aikaa kuorrutteen ainekset: mascarpone, loput siemenet vaniljatangosta, tomusokeri ja makusi mukaan limemehua raikkautta antamaan. Pursota tai levitä muffinssien päälle ja koristele mansikoilla ja mintun lehdillä.


2 kommenttia:

  1. Ei kesäisempää herkkua voikaan olla, ihanalta näyttää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...