maanantai 9. heinäkuuta 2012

RAPARPERIA JA POSSUA NUUDELIEN KANSSA (Jamie Oliverin ohjeella)

Jamie kertoo kirjassaan Jamien kotona (joka muuten kuuluu lemppareihini) reseptin olleen silkkaa nappiin osunutta kokeilua - siis juuri sellaista makutestailua jota itse tykkään harrastaa. "Voittaja-ainesta", kuvailee idolini. Itse en löytänyt lähikaupoistamme krassia joten korvasin sen erilaisilla raikkailla yrteillä ja jouduin turvautumaan valmiiksisiivutettuun ja pakattuun possunkylkeen, mutta hyvin sekin toimi, etenkin kun tein annoksen vain kahdelle.


4 annosta

1kg luutonta ja kamaratonta possunkylkeä (leikkaa 3-4cm kuutioiksi)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
maapähkinä- tai kasviöljyä
300-400g munanuudeleita
4 kevätsipulia (puhdista ja leikkaa viipaleiksi)
1(tai maun mukaan) tuore punainen chili viipaloituna (voit myös poistaa siemenet jos haluat)
2 isoa kourallista erilaisia krasseja
nippu tuoretta korianteria
2 limettiä

Marinadi
400g raparperia
4rkl juoksevaa hunajaa
4rkl soijakastiketta
4 kuorittua valkosipulin kynttä
2 tuoretta punaista chiliä (halkaise ja poista halutessasi siemenet)
1 kukkurainen tl viismaustetta (tein itse morttelissa sekoituksen tähtianiksesta, fenkolinsiemenistä, kanelista ja neilikasta)
peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä (kuori ja silppua)

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pane porsaanlihat uunipannuun ja jätä odottamaan. Kumoa kaikki marinadin ainekset monitoimikoneeseen ja hurisuttele, kunnes saat seoksesta sileän tahnan. Kaada se lihojen päälle ja lisää joukkoon lasillinen vettä. Sekoita kaikki ja peitä uunipannu tiiviisti foliolla. Kypsennä noin 1,5h eli kunnes se on mureaa, mutta ei ole vielä saanut väriä.

Nosta porsaanlihat uunipannusta ja jätä odottamaan. Jos pannuun jäänyt kastike kaipaa mielestäsi sakeuttamista, keitä sitä hiljalleen matalalla lämmöllä kunnes se muistuttaa paksuudeltaan ketsuppia (itse tein ruokaa niin pienen annoksen, ettei pannuun jäänyttä seosta voinut kutsua kastikkeeksi, joten lisäsin pannuun vettä ja irrottelin makuaineita pannusta). Mausta maun mukaan, lisää tarvittaessa joukkoon hieman soijakastiketta. Nosta kastike lämmöltä ja jätä odottamaan.

Kiehauta kattilallinen suolalla maustettua vettä. Nosta iso paistinpannu/wokki liedelle ja kaada siihen kunnon loraus maapähkinä/kasviöljyä. Lisää pannuun possunlihat ja paista muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita (kannattaa tehdä kahdessa erässä jos teet näin suuren annoksen). Pudota samaan aikaan nuudelit kiehuvaan veteen, keitä muutama minuutti ja valuta vesi pois. Jaa nuudelit vielä kosteina neljälle lämmitetylle keittolautaselle.

Annostele nuudeleille reilusti raparperikastiketta, jaa lautasille seuraavaksi rapeat porsaanlihat ja ripottele pinnalle reippaasti kevätsipuliviipaleita, chiliä, krassia ja korianteria. Viimeistele jokainen annos limetinpuolikkaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...