lauantai 5. toukokuuta 2012

LAKRITSIMUFFINSSIT

Mieleni teki kokeilla lakritsimuffinsseja ja ostin jo valmiiksi lakritsikastiketta, mutta en sitten löytänytkään reseptiä jossa sitä käytettäisiin. Niinpä päätin ottaa riskin ja kokeilla ihan itse. Jännitin miten kastike käyttäytyy paistettaessa, mutta hyvin muffarit kohosivat ja näistä tuli ihan pöhkön hyviä ja kivan lakritsisia!


12kpl isoja muffinseja

150g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1dl maitoa

n.1,5dl lakritsikastiketta
½ sitruunan kuori raastettuna

6 mustaa fudgekuutiota (irtokarkkihyllystä)
sokerihelmiä

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää lopuksi 1dl lakritsikastiketta ja sitruunankuoriraaste. Puolita fudgekuutiot.

Käytä jämäköitä amerikanmuffinssivuokia. Itse laitan nämä vielä silikoniseen vuokaa, jotta muffarit varmasti nousevat ylöspäin kohotessaan, eivätkä leviä lätyiksi. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle puolitettu fudgepala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Koristele muffinssit lakritsakastikkeella ja sokerihelmillä.

Anna hieman jäähtyä, jottet polta suutasi sulaan lakufudgeen...

3 kommenttia:

  1. Voi nam, laku on jo pelkästäänkin niin herkkua joten taatusti herkullisia muffareita!

    VastaaPoista
  2. Nämä on ihan parasta herkkua, kiitos ohjeesta! Haeskelin jotain mihin käyttää kakun päälle kaulimani fudgemassan ylijäämästä ottamani "piparitähdet" ja nämä sopi mainiosti ko. koristeille. Namskis ! :P

    Emmi

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Luumukka ja Emmi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...