sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

KINUSKIMUFFINSSIT

Muffinssimania jatkuu! Itse tykkään, että muffinssissa on hieman jotain rakennetta, eli taikinan seassa on suklaapaloja tms. Omar-karkit olivat minulle hieman liikaa, mutta päätin kokeilla niitä, koska melko monesta reseptistä omareja bongasin. Jos haluat nameja muffinsseihisi, älä missään nimessä paina niitä taikinan pohjaan saakka - ne takertuvat kiinni vuokaan ja muffissi hajoaa.


12 isoa amerikanmuffinssivuokaa (ja halutessasi silikoninen vuokakenno)
150g leivontamargariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa

(18 Omar-karkkia)

kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl (ruoko)tomusokeria
1rkl tummaa siirappia
(nokare voita)

nonparelleja

2dl kuohukermaa
1rkl (ruoko)tomusokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin. (Puolita omarit ja upota kolme puolikasta jokaiseen muffinsiin, mutta älä työnnä karkkipaloja ihan pohjaan asti!) Paista uunissa 200 asteessa 20min.

Valmista sillä aikaa kinuski. Mittaa kuohukerma, tomusokeri ja siirappi kattilaan. Keitä koko ajan sekoitellen niin että seos kuplii ja alkaa kiehua kokoon, mutta varo polttamasta seosta pohjaan. Kattilasta ja kiehuttamisesta riippuen kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa.

Kun kinuski alkaa saeta, kokeile onko se valmista - tiputa tippa kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos tippa leviää, kinuski ei ole vielä valmista. Jos se jää kököksi pohjalle ja pystyt pyörittämään sitä sormissasi kun kaadat veden pois, kinuski on valmista. Lisää halutessasi nokare voita kiillon antamiseksi.

Ota muffinsit uunista ja valuta päälle kinuskia. Koristele nonparelleilla.

Anna jäähtyä ja poista (halutessasi) paperivuoat muffinsseista. Pursota tomusokerilla makeutettu, vaahdotettu kerma reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...