torstai 23. elokuuta 2018

ANJOVIS-CHILIPERUNAT JA SISÄFILEPIHVI

Anjovis maustaa mukavasti pastan, caesarkastikkeen, uunilohen ja vaikkapa kasvislisukkeen. Se kuuluukin lemppariaineksiini. Kehittelinkin anjovis-addiktioni pohjalta perunalisukkeen, jossa on hieman mieleistäni potkua.


oliiviöljyä
½ prk anjoviksia liemineen
3 kuivaa chiliä
muutama timjamin oksa
1 valkosipulin kynsi
liraus sitruunan mehua
3 kiinteää perunaa
2dl (kaura)kermaa
1 kananmuna

Hienonna chilit morttelissa. Hienonna valkosipulin kynsi ja timjami veitsellä. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Lisää anjovikset liemineen, valkosipuli, timjami ja chilit. Sekoita, kunnes anjovis pehmenee kastikemaiseksi. Lisää liraus sitruunan mehua.


Sekoita kananmuna (kaura)kerman sekaan.
Kuori perunat ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. 


Voitele oliiviöljyllä kaksi kohokasvuokaa ja täytä ne perunasiivuilla rengasmaisesti/ruusumaisesti mahdollisimman täyteen. 


Täytä välit anjovisseoksella ja munaseoksella (laitoin seoksia vuorotellen, jotta maukasta anjovisseosta mahtuu vuokiin mahdollisimman paljon jos seosta on liikaa). 


Aseta kohokasvuoat uunivuokaan ja täytä vuoka kiehuvalla vedellä kohokasvuokien puoliväliin asti. 


Paista 190 asteessa (höyryuunissa 60% kosteus) 1,5 tuntia. Peitä foliolla, jos alkaa tummua liikaa. Paistoajan jälkeen ota kohokasvuoat vesihauteesta ja anna levätä vartti. 


Kumoa lautaselle ja tarjoile vaikkapa lohen tai sisäfilepihvin kanssa.


Tällä kertaa tein sisäfilepihviä. Paistoin pihvin kuumalla pannulla timajamin oksan kanssa voin ja öljyn sekoituksessa, jolla valelin pihviä paiston ajan. 


Annoin levätä kyljellään niin, että pihvi pysyy mehevänä (kyljellään lepuuttamisen bongasin aikanaan Australian Master Chefin master classista).


Pihvin jätin sisältä medium miinukseksi ja pintamaustoin sormisuolalla ja ripauksella mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...