torstai 29. maaliskuuta 2018

IL DENTICE DI GENNARO (hammasahventa Gennaro Contaldon reseptillä)

...paitsi että kaupasta ei löytynyt hammasahventa, joten ostin siikafileitä. 
Ruoka oli varsin herkullista, mutta edustavaa kuvaa siitä ei saanut, ei sitten millään ilveellä. 


4 hammasahvenfilettä (à 200g) tai vaikkapa siikafileitä
1 sitruunan mehu
6rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2rkl kapriksia
3/4 rasiallista anjoviksia 
(alkuperäisessä ohjeessa vaatimattomasti vain 4 filettä)
2dl valkoviiniä
300g kirsikkatomaatteja 
(alkuperäisessä ohjeessa halkaistuna ja siemenet poistettuna, itse käytin kokonaisina)
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
150g mustia kivettömiä oliiveja (kalamata)
kourallinen persiljaa silputtuna
hyppysellinen oreganoa

Laita kalafileet kulhoon, purista sekaan sitruunamehu ja jätä marinoitumaan puoleksi tunniksi. En tiedä onko hammasahven huomattavasti happoa kestävämpi kala, mutta siikafileet oli poistettava sitruunamehusta jo kymmenen minuutin kuluttua etteivät hajonneet.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa. Lisää valkosipuli, kapris ja anjovisfileet ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia kunnes anjovikset ovat hajonneet. Lisää puolet viinistä ja anna kiehua hiljalleen kunnes viini on haihtunut. 


Lisää sitten tomaatit ja murskaa niitä hieman. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä 5 minuuttia. Lisää sitten oliivit ja keitä vielä 10 minuuttia. 


Laita kalat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja, loppu valkoviini, kastike, hieman oliiviöljyä ja oreganoa ja peitä foliolla. Paista uunissa 20 minuuttia. Poista folio puolessa välissä paistamista.


Ota pois uunista, jätä jäähtymään minuutiksi ja tarjoile hyvän maalaisleivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...