Ruishampurilainen on koko perheemme lemppari burgeri. Jopa siinä määrin, että näitä on nyt tullut grillailtua harva se viikonloppu siitä lähtien kun terassi oli vielä lumen peitossa.
Juomasuositukseni on ruisolut, joka vie burgerin tuhdin rukiisen maun ihan uusiin sfääreihin.
3 kpl Ullan Pakarin ruisleipiä
600g naudan burgerjauhelihaa
(tai jotain muuta, laadukasta ja rasvaista naudan jauhelihaa)
(tai jotain muuta, laadukasta ja rasvaista naudan jauhelihaa)
suolaa
mustapippuria
mustapippuria
3-6 siivua hampurilaisiin tarkoitettua sinihomejuustoa
tai cheddaria valmiina siivuina (ei sulatejuustoa)
itsetehtyä majoneesia + reilu 1tl La Chinata tulista savupaprikajauhetta
6 pekonisiivua
Puolialastoman kokin maustekurkkuja (tai muita maustekurkkusiivuja)
3 kananmunaa
salaattia
jalapenoja tai grillattuja chilejä
(tomaattisiivuja)
(tomaattisiivuja)
dijonsinappia
srirachaa
Valmista majoneesi ja mausta se savupaprikajauheella. Laita jääkaappiin viilenemään.
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle odottelemaan.
Paista kananmunat pannulla pekonin rasvassa.
Muotoile jauhelihasta kolme suuuuurta pihviä (pihvit kutistuvat paistaessa).
Älä vaivaa, älä lisää mitään sekaan.
Muotoile vain jauheliha pihveiksi.
Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla (mielellään myllystä).
Grillaa pihvit toiselta puolelta ruskeiksi noin parin minuutin ajan.
Käännä pihvit ja laita juustosiivut pihvien päälle.
Grillaa taas pari minuuttia, niin että toinenkin puoli ruskistuu ja juusto sulaa.
Pihvi saa (ja mielestäni sen pitääkin) jäädä sisältä punertavaksi.
Grillaa myös tuoreet chilit, mikäli haluat niitä hampurilaiseesi.
Poista kanta vasta grillaamisen jälkeen.
Grillaa samaan aikaan ruisleivät, aluksi ylätasolla
ja lopuksi alemmalla - varo, etteivät leivät pääse kärähtämään!
Täytä ruishampurilaisesi.
Nauti välittömästi hyvässä ja rennossa seurassa.
Ruishampurilaisen kanssa maistuu ihan erityisen mainiosti ruisolut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti