keskiviikko 6. tammikuuta 2016

BUN CHA

Bun Cha on kotoisin Vietnamin pääkaupungista Hanoista. Annoksen pääosaa esittävät riisinuudelit ja rasvainen porsaanliha, lisukkeina voikin olla lähes mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Jokainen ruokailija kokoaa annoksensa lautaselleen tarjoiluastioihin kootuista nuudeleista, lihasta, kastikkeesta, kasviksista ja yrteistä. Tämäkin resepti on siis vain suuntaa viittova ohje, jonka lukaistuaan voi päästää oman mielikuvituksensa lentoon ainesten suhteen. Itse muokkailin Bun Cha -reseptiä Jamie Oliverin Fiilisruokaa -kirjasta. Jamien ohjeessa käytettiin lihana paistettua possunkylkeä, mutta koska olimme tehneet pakastimeen suuren satsin pulled porkia, käytimme sitä ruokaan.


kourallinen kuorettomia maapähkinöitä
n. 1/4 pienestä valkokaalista
n. 1/4 suuresta jäävuorisalaatista
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta basilikaa
nippu korianteria
½ nippua tilliä
4 kevätsipulia
1 punainen chili
pari kourallista pavunituja
puolikas kurkku
2 porkkanaa
1 limetti
paketillinen vermicelli-nuudeleita
n. 10 jättikatkaravun pyrstöä
n.500g pulled porkia
1 sipuli
4rkl hoisinkastiketta

chilikastike
2 tuoretta, punaista chiliä
2 kukkurallista ruokalusikallista ruokokidesokeria
2rkl valkoviinietikkaa
4rkl kalakastiketta
2 limettiä


Valmista ensin kastike. Hienonna kaksi chiliä lasipurkkiin. Lisää sokeri, viinietikka, kalakastike, limettimehu ja desi kiehuvaa vettä. Sulke purkki korkilla ja sekoita niin, että sokeri sulaa nesteeseen.


Paahda maapähkinät ja rouhi ne karkeasti.

Viipaloi kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi ja puristele kaalin sekaan muutama ruokalusikallinen chilikastiketta. Kastikkeen survominen kaalin sekaan mehustaa kovaa kaalia pehmeämmäksi.


Aseta basilikan, mintun ja korianterin lehdet sekä hienonnettu tilli tarjolle. Tee samoin siivutetulle kevätsipulille, revitylle salaatille, siivutetulle chilille, lohkotulle limetille ja iduille. Voit sekoitella aineksista myös salaatin, jonka asetat tarjolle suurempaan kulhoon tai tarjoilla ne erillisinä pienemmistä kulhoista. Itse nappaan mieluiten aineksia juuri haluamani määrän erillisistä kipoista.


Halkaise kurkku, poista siitä siemenet teelusikalla kaapien ja siivuta kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat ja raasta ne tai pilko tulitikkumaisiksi julienneiksi.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtaise ne kylmällä vedellä ja valuta.

Poista katkaravun pyrstöistä kuoret ja suoli. Lorauta pannulle öljyä ja paista siinä valmista pulled porkia hetki. Lisää sipulit, katkaravun pyrstöt ja hoisinkastike. Anna kastikkeen karamellisoitua tahmeaksi lihan pinnalla paistelemalla vielä hetki. Aseta seos tarjolle.


Nosta liha, nuudelit, kastike purkissaan sekä lisukelautaset tarjolle ja anna jokaiselle ruokailijalle oma suuri ja syvä lautanen, jolle kukin voi rakentaa oman annoksensa.


Hyvää ruokahalua!
Chúc bạn ăn ngon miệng!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...