tiistai 13. lokakuuta 2015

KESÄINEN HERKKUHAMPURILAINEN

Vieläkö grilli tönöttää ulkona, vai onko se raahattu haikein mielin 
varastoon odottamaan seuraavaa grillauskautta?
Kesä meni jo, mutta mikään ei estä valmistamasta näitä hampurilaisia
 kirpsakassa syysssäässäkin. 


parmesaanisämpylät (8kpl):
3dl täysmaitoa
25g hiivaa
2rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
1½ dl raastettua parmesaania
1tl suolaa
n. 7dl vehnäjauhoja (durum)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. 
Sekoita maitoon hiiva, sokeri, öljy, juustoraaste ja suola. 
Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuuttia. Kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Paina sämpylöitä kämmenellä hieman matalammiksi ja laakeammiksi. Kohota pellillä 30 minuuttia. 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
Paista uunissa 12-14 minuuttia. 
Voit valmistaa sämpylät etukäteen ja lämmittää ne grillissä samalla kun paistat pihvit.

mummonkurkut:
muutaman sentin pätkä kurkkua
½ dl etikkaa
muutama ripaus suolaa
ripaus sokeria
tilliä

Siivuta kurkku hyvin ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään kannellisessa rasiassa. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti ja ravistele rasiaa välillä niin että kurkut maustuvat tasaisesti.

pihvit:
400g jauhelihaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria

Sekoita mausteet jauhelihan sekaan ja muotoile jauhelihasta neljä suurta pihviä. Grillaa kuumassa grillissä kauniin ruskeiksi ja sisältä hieman punertavan meheviksi.

paprikamajoneesi:
savupaprikajauhetta

Sekoita makusi mukaan paprikajauhetta majoneesiin ja anna makujen tasaantua puolisen tuntia.

lisäksi:
kevätsipulia
paahdettua sipulirouhetta
cheddaria
salaatinlehtiä

Kokoa hampurilaiset ja nauti. 


1 kommentti:

  1. Sämpyläohje menee ilman muuta testattavien listalle. Parmesanista tulee taatusti hyvää makua ja vaikuttaa varmaan rakenteeseenkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...