sunnuntai 23. elokuuta 2015

PORKKANA-LEHTIKAALISALAATTI

Kerta kiellon päälle ja taas resepti Glorian Ruoka&Viinistä (4/15). 
Lupaan, että seuraava resepti on peräisin jostain muualta.
Salaatti oli mukavan kesäinen sekä pähkinäinen ja kastike kerrassaan mainio. 


2 kesäsipulia
5 keskikokoista naattiporkkanaa
100 g lehtikaalia (1 l revittynä)
2 dl paahdettuja cashwepähkinöitä
1 dl tuoretta korianteria

kastike
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1 miedohko chilipalko
3 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä

Tee kastike. Kuori valkosipulit ja inkivääri. 
Leikkaa ne paloiksi ja laita kulhoon. 
Leikkaa chilistä kanta ja poista siemenet. 
Lisää chili ja muut kastikeaineet kulhoon. 
Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi seokseksi.
Viipaloi sipulit varsineen ohuiksi paloiksi. 
Raaputa porkkanat puhtaiksi tai kuori ne. 
Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. 
Huuhtaise lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. 
Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. 
Lisää kastike ja sekoita hyvin.
Hienonna pähkinät ja lisää ne korianterin 
kanssa muiden aineiden joukkoon.


Vinkki: Salaatin ja kastikkeen voi valmistella 
hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi, 
mutta sekoita kastike vasta juuri ennen tarjoilua 
muiden aineiden joukkoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...