keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

KEANG JEUT WUN SEN MUU SAP

Ai että mikä? Pohjoisthaimaalainen lihapulla-vermisellinuudelikeitto!

Thaikkuruokaraamatustani alkaa jo irtoilla sivuja. 
Sen verran kovassa käytössä on 
Löytöretki Thaimaan keittiöihin -kirja ollut, 
ja aina vaan löytyy lisää kokeiltavaa.


15 palaa kuivattua mustasientä
50g vermiselliä
2rkl kasviöljyä
3-4 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuna
450g possun jauhelihaa
n.20 korianterin lehteä hienonnettuna
1/4tl suolaa
1/4tl jauhettua valkopippuria
6½dl kasvis- tai kanalientä
2rkl soijakastiketta
(1rkl hillottua retiisiä)
muutama korianterin lehti koristeluun

Upota sienet kuumaan veteen viideksi minuutiksi, 
tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Kuivaa ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.


Upota vermiselli kuumaan veteen 5-7 minuutiksi, 
tai kunnes ne ovat pehmeitä.
 Kuivaa ja leikkaa lyhyemmiksi pätkiksi.

Kuumenna öljy pienellä wokki- tai paistinpannulla 
ja pikapaista valkosipuli hennon kultaiseksi. 
Poista lämmöltä ja erota valkosipulit öljystä esim. siivilällä. 
Kuivata valkosipulit talouspaperin päällä.

Yhdistä kulhossa sianliha, korianterin lehdet, suola ja pippuri. 
Pyörittele jauhelihamassasta pieniä, n.1cm kokoisia pyöryköitä.


Kiehauta liemi kattilassa, lisää soijakastike (ja hillottu retiisi). 
Laske lihapullat liemeen ja keitä keskilämmöllä pari minuuttia. 
Lisää sienet ja nuudelit. Keitä pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. 
Ripottele päälle rapea valkosipuli, valkosipuliöljy sekä korianterin lehdet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...