torstai 29. maaliskuuta 2012

YRTTI-JUUSTO-TÄYTTEINEN FOCACCIA

Perusidea on jälleen kerran Jamie Oliverin, mutta yrttien ja juustojen suhteen tein hieman muutoksia.

500g vehnäjauhoja
n.3½ dl kädenlämpöistä vettä
1rkl suolaa
1rkl sokeria
30g tuorehiivaa

pieni kourallinen salvianlehtiä
pari kourallista rucolaa
n.1rkl hienonnettua timjamia

80g sinihomejuustoa muruna
80g fetaa muruna
80g parmesaania raasteena

oliiviöljyä
mustapippuria

Mittaa jauhot suureen kulhoon. Sekoita pienemmässä kulhossa hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiivavettä pikkuhiljaa jauhoihin kokoajan sekoitellen. Lisää nestettä, kunnes taikina on pehmeää ja sopivan sitkasta irrotakseen käsistä suosiolla. Pura kaikki aggressiosi taikinaan muutaman minuutin ajan: veivaa, hakkaa, vaivaa. Sivele taikinapallon päälle hieman jauhoja ja jätä kulhoon kelmun tai keittiöliinan alle nousemaan.

Anna taikinan nousta rauhassa kaksinkertaiseksi. Veivaa sen jälkeen taas taikinaa noin minuutin ajan - ilmat pihalle! Jaa taikina sitten kahteen osaan ja kauli toinen taikinakappale leivinpaperille suurinpiirtein suorakaidetta muistuttavaksi ja noin sentin paksuiseksi. Ripsuttele pari lorauksellista oliiviöljyä kaulitulle taikinalle ja levitä päälle juustot, rucola ja yrtit.

Kauli toinen taikinapala suurinpiirtein saman malliseksi ja kokoiseksi kuin ensimmäinen, asettele tai venyttele se ensimmäisen päälle ja nipistele puoliskojen reunat tiiviisti yhteen. Anna kohota vielä, ripsi päälle taas hieman oliiviöljyä ja halutessasi koristeeksi yrttejä.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, eli kunnes leipä saa väriä pintaan ja on sisältäkin kypsää. Anna leivän levätä hetki ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...