torstai 3. toukokuuta 2018

PIKAPAISTETTUA POSSUA INKIVÄÄRILLÄ JA VALKOSIPULILLA

Tämä ei varsinaisesti ole mikään perinteinen thaimaalainen resepti. Toistakymmentä vuotta thairuokia kokkailleena herkulliset aasialaiset makuyhdistelmät tulevat kuitenkinkin jo selkärangasta. Nämä "omasta päästä -aasialaiset" ruuat kuuluvatkin sekä perheemme lemppariarkiruokiin että minun bravuureihini (ainakin mieheni mielestä).



Jos kaipaat autenttisempia thaimaalaisia pikapaistettuja ruokia, lemppareitani ovat mm:
Possua ja inkivääriä
Kanaa ja basilikaa
Nautaa ja basilikaa
Possua valkosipulilla ja pippurilla
Kanaa cashewpähkinöillä

Pikapaistetuissa ruuissa olennaista on, että kasviksissa on vielä napakkuutta ja liha on leikattu hyvin ohueksi ja paistettu todella nopeasti niin, että se on mureaa.

460g possun ulkofilettä

marinadi:
4 isoa valkosipulin kynttä
3 rkl hoisin -kastiketta
3 rkl teriyaki -kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
50 g tuoretta inkivääriä

rypsiöljyä paistamiseen

2 kevätsipulin vartta
1 keltasipuli
3 herkkusientä
1 iso punainen chili
loraus soijakastiketta
ripaus valkopippuria

tuoretta korianteria
limen mehua


Valmista marinadi. Hienonna tai raasta mikroteräraastimella valkosipuli. Raasta myös kuorittu inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Siivuta possun ulkofilee niin ohuiksi siivuiksi kuin suinkin saat. Pyörittele siivut huolellisesti marinadissa ja anna maustua vähintään tunti.


Lohko sipuli kuuteen osaan. Leikkaa kevätsipulista parin sentin mittaisia pätkiä hieman vinottain. Lohko sienet muutamaan osaan. Siivuta chili reilusti vinottain pitkänomaisiksi siivuiksi.

Kuumenna wokkipannussa kunnon loraus öljyä erittäin kuumaksi. Paista puolet possusiivuista hyvin nopeasti öljyssä käännellen - alle minuutti riittää. Siirrä paistetut possut sivuun, lisää pannulle öljyä ja paista samaan tapaan loput possusiivut. Kun paistat siivut kahdessa erässä, pannu ei viilene liikaa, vaan saat pikapaistettua possun sellaiseksi kuin sen kuuluu olla: mehevää ja paistettua, ei kuivaa tai keittynyttä. Kun toinen satsi on paistettu, lisää pannulle myös ensin paistamasi erä lihaa, chilit sekä sipulilohkot.


Paista edelleen korkealla lämmöllä noin minuutti, lisää sitten kevätsipulit ja sienet, paista vielä noin minuutti ja lisää soija sekä valkopippuri.


Kuumenna nopeasti ja tarjoile irtonaiseksi keitetyn thairiisin kanssa. Koristele korianterilla ja mausta hallustessasi pienellä tilkalla limen mehua.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...