tiistai 21. heinäkuuta 2015

MAUSTEINEN COINTREAU-RAPARPERIHILLO

Nyt on korkea aika säilöä ihanat, kirpsakat raparperit! En juurikaan leivo, joten itse käytän raparperia lähinnä lempparikesäruokaani raparperipossuun. Kasvihuoneemme kyljessä rehottaa kuitenkin valtava puska raparperia, joten siitä raaskii napsia varsia kokeiluluonteisiinkin kokkailuihin. Niinpä karsin puskasta muutamia isompia raparpereja ja päätin kokeilla valmistaa niistä hieman erilaista hilloa. Sain juuri äsken hillon purkitettua, mutta en malttanut tulla näpyttelemään repseptiä blogiin, sillä maistaessani hilloa hihkuin onnistumisen riemusta!



1½-2 l raparperia pilkottuna
½ tl kardemummaa
½ vaniljatanko
½ tl kanelia
1 klementiinin kuori raastettuna
1dl vettä
½dl Cointreauta
2dl hillosokeria

Huuhdo rapareperit ja kuori ne tarvittaessa. Pilko raparperit. Pese klementiini. Puolita vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siitä siemenet. Laita raparperipalaset kattilaan, heitä joukkoon kardemumma, vaniljanako ja sen siemenet, kaneli, klementiininkuoriraaste, vesi, Cointreau ja hillosokeri.


Anna kiehua rauhassa n.10 minuuttia ja hämmennä vasta sitten. Raparperi hajoaa tässä vaiheessa soseeksi. Kiehuttele vielä hetki ja nyppää pois vaniljatanko.


Lusikoi tai valuta raparperihillo kuumiin lasipurkkeihin ja laita kansi kiinni. Jäähdytä ja säilytä viileässä.


P.S: Itse puhdistan hillopurkit pesemällä ne huolellisesti ja pitämällä sen jälkeen höyryuunissa 100 asteessa 15 minuuttia. Purkkien kannet kiehuttelen vedessä. Tämä sujuu siinä sivussa kun valmistaa hilloa. Hillon purkitan kuumana, kuumiin purkkeihin ja laitan kannen päälle heti, jolloin hillopurkit ovat varmasti puhtaita ja ilmatiiviitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...