maanantai 11. marraskuuta 2013

HIRVIPAISTI KERMAISELLA KASTIKKEELLA

Saimme ystävältä hirven paistin. Liha oli valmistettava pian ja viskasin sen uuniin mausteiden kanssa sen kummemmin reseptiä suunnittelematta. Paisti valmistui yllättävän nopeasti ja jäi mukavan mehukkaaksi. Helppoa ja hyvää!


n.1kg hirven paisti
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 oksa rosmariinia
2 pientä valkosipulin kynttä
3 pientä laakerinlehteä
n.10 katajanmarjaa
2 sipulia

2tl riistafondia
2dl ruokakermaa

Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä ja paista lihaan nopeasti kaunis pinta joka puolelta. Nosta paisti uunivuokaan ja hiero pintaan hienonnettu rosmariini ja valkosipuli, pippuria, suolaa ja morttelissa murskatut katajanmarjat. Puolita laakerinlehdet ja aseta lihan pinnalle. Lohko molemmat sipulit kahdeksaan osaan ja kaada lohkot lihan ympärille vuokaan. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 130-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60 astetta (noin puoli tuntia). Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

Kaada lihasta valuneet nesteet sekä vuokaan jääneet mausteet ja sipulit pannulle. Lisää fondi ja keitä kasaan, kunnes kastike alkaa sakeutua. Siivilöi kastike: valuta nesteet ja puristele pehmenneet sipulit siivilän läpi mahdollisimman huolellisesti takaisin pannulle ja heitä siivilään jääneet mausteet pois. Lisää kastikkeen sekaan kerma ja keitä uudelleen kasaan, kunnes kastikkeen koostumus on sopivan sakea.

Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...