torstai 13. joulukuuta 2012

PUOLIALASTON PULLED PORK

Eli käsiinhajoavan mureaa possua meikäläisen tapaan.

Kokeiltuani pulled porkia ihastuin suussasulavaan lihaan, mutta halusin vielä tuunata reseptiä kastikkeen osalta. Yhdistelin parhaat puolet kokeilemastani reseptistä ja Jamie Oliverin kotitekoisesta BBQ-kastikkeesta. Olin tyytyväinen lopputulokseen: kastike oli enemmän tomaattisen mausteinen kuin makea. Kastiketta olisi tosin voinut olla vähän enemmänkin näin suurelle määrälle lihaa.


2kg possun lapaa
suolaa
mustapippuria
muutama rkl Nomun smoky peri peri rub -mausteseosta

1dl ketsuppia
1dl tummaa siirappia
1dl soijakastiketta
1dl sweet chili kastiketta
1dl punaviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ appelsiinin mehu sekä raastettu kuori
1tl kuminan siemeniä
1tl neilikkajauhetta
1tl juustokuminaa
2rkl fenkolinsiemeniä
4rkl makeaa paprikajauhetta
muutama kuivattu curryn lehti

Aseta possun lapa uuninkestävään vuokaan, johon possu juuri ja juuri mahtuu. Hiero pintaan suolaa, pippuria ja rub -mausteseosta kauttaaltaan.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset huolellisesti keskenään.

Kaada puolet kastikkeesta possun päälle uunivuokaan ja hiero taas ympäri lihaa. Säästä loput kastikkeesta. Anna lihan marinoitua vuoassa kannen tai folion/kelmun alla seuraavaan päivään.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Jos käytät höyryuunia, säädä kosteudeksi 60%. Kypsennä lihaa uunissa n.4 tuntia, eli kunnes liha hajoaa käsiin. Puolessa välissä kypsennystä voit kääntää lihan niin että se maustuu ja kypsyy molemmilta puolilta tasaisesti. Samalla voit laskea lämpöä 120-130 asteeseen mikäli liha tuntuu tummuvan liikaa.

Kiehauta loppu kastike kattilassa, siivilöi se ja kuumenna uudelleen. Voit lisätä joukkoon hieman vettä. Ota liha uunista ja revi se esim. kahden haarukan avulla riekaleiksi.

Kaada lihariekaleet siivilöidyn kastikkeen sekaan ja siivilöi vielä uunivuokaan jäänyt kastikkeen ja paistoliemen seos joukkoon. Sekoita kastike ja liha hyvin.

Tarjoile esim. tortillojen sisällä, hampurilaisen välissä, riisin kanssa... NAM!

3 kommenttia:

  1. Yhdistelin tämän ja aikaisemman pulled pork-reseptisi (BBQ pulled pork burger), eli käytin ensin marinadia ja rubia ja sitten valmiiseen revittyyn lihaan tämän reseptin mieletöntä bbq-soossia (ja uuniin) ja tuli ihan uskomattoman hyvää. NAM NAM. Ja kiitos resepteistä.

    VastaaPoista
  2. Mistäköhän tuota nomun smoky peri peri rub mausteseosta löytyy? En o löytäny ruokakaupoista...

    VastaaPoista
  3. Itse olen tainnut ostaa Nomut laivalta. Korvaavana mausteseoksena suosittelen lämpimästi seuraavaa mausteseosta morttelissa itsejauhettuna:

    1tl sinapin siemeniä
    1tl korianterinsiemeniä
    1tl timjamia
    1rkl paahdettua sipulirouhetta
    1rkl ruokosokeria

    1-2rkl savusuolaa
    1tl vastarouhittua mustapippuria
    1tl valkopippuria
    1,5rkl juustokuminaa
    2rkl savupaprikajauhetta

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...