tiistai 28. toukokuuta 2013

GRILLATTUA LAMMASKEBABIA JA KIRPEÄÄ SALAATTIA WRAPISSA (Jamie Oliverin ohjeella)

Kesäinen viikonloppu, grilli ja Jamien resepti. Ei voi mennä pieleen.

Jamien ohjeessa kebab valmistetaan karitsan lavasta tai niskasta, mutta itse jouduin tyytymään karitsan paistiin ja naudan lapaan. Idolini antaa luvan käyttää vaihtoehtoisesti laadukasta, valmista karitsanjauhelihaa. Saattaa olla, että alkuperäisellä ohjeella lihasta olisi tullut hieman mehevämpää, sillä nyt rasvaton liha jäi hieman kuivaksi. Jamie maustaa lihan pistaasipähkinöillä, joita en voi sietää. Niinpä korvasin ne cashew-pähkinöillä. Sumakkia tästä kylästä on turha etsiäkään, joten tyydyin raastettuun sitruunankuoreen. Kebabliha maistui herkulliselle, joskin makua testailin paistelemalla muutaman koepalan aina makuja (lähinnä suolaa ja pippuria) lisäillen. Salaatista jäi uupumaan hieman ytyä, itse olisin lisännyt wrapeihin ehkä vähän tuoretta chiliä. Varsin oivallinen kesäruoka joka tapauksessa!



4 annosta

500g puhdistettua karitsan lapaa tai niskaa 2½cm paloina
2 kukkuraista rkl tuoretta timjamia
1rkl jauhettua chiliä
1rkl jauhettua juustokuminaa
4rkl sumakkia (tai 1 sitruunan raastettu kuori)
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
reilu kourallinen pistaasipähkinöitä (itse käytin cashew-pähkinöitä)
muutama kourallinen erilaisia salaatinlehtiä (rucolaa, roomansalaattia, endiiviä...)
tuoreen minttunipun lehdet
1 punasipuli ohuina renkaina
1 sitruuna
lehtipersiljanipun lehdet
neitsytoliiviöljyä
4 suurta tortillalättyä
4 kukkuraista rkl maustamatonta jogurttia (partaääijä rules)

Pane lihat monitoimikoneeseen tai jauha ensin jauhelihaksi lihamyllyssä. Lisää joukkoon timjami, chilijauhe, juustokumina ja sumakki/sitruunankuori. Säästä kuitenkin jokaista maustetta hieman annosten päälle ripoteltavaksi. Lisää suolaa, pippuria ja pähkinät. Itse jauhoin ensin lihat lihamyllyssä, joten hienonsin pähkinät monitoimikoneessa ja lisäsin jauhetun lihan ja mausteet pähkinäjauhojen sekaan. Käytä konetta, kunnes seos näyttää mureketaikinalta.


Jaa liha neljään yhtä suureen osaan ja muotoile lihasta pötköt metallisiin vartaisiin.


Sekoita salaatinlehdet ja minttu kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa sipulirenkaat, hyppysellinen suolaa ja pippuria ja puserra joukkoon vielä sitruunamehua (happamuus taltuttaa sipulin terävimmän särmän ja parantaa sen makua). Survo niitä sitten käsin ja lisää joukkoon vielä persilja.



Grillaa kebabvartaat kauttaaltaan kullanruskeiksi.


Mausta salaatinlehdet ja minttu öljytilkalla, tujauksella sitruunamehua ja hivenellä suolaa ja pippuria. Lämmitä sillä välin tortillalättyjä grillissä noin puoli minuuttia, jaa ne lautasille ja annostele niille maustettuja salaatinlehtiä ja sipulia. Kun kebabit ovat valmiit, sujauta ne vartaista tortilloille. Voit halutessasi paloitella kebabit ensin. Ripottele pinnalle loput sumakista/sitruunankuoresta, juustokuminasta ja chilistä sekä hieman suolaa ja pippuria. Ripsi pinnalle vielä jogurttia ja hieman neitsytoliiviöljyä ja NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...