perjantai 14. kesäkuuta 2019

THIT HEO KHO TIEU, karamellipossua


1 rkl maapähkinäöljyä
1kg kassleria tai muuta rasvaista osaa possusta
8 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ dl soijakastiketta
125 g palmusokeria
2 ½ dl vettä
2 tähtianista
1 tl kiinalaista viismaustetta
1 rkl kalakastiketta
8 kevätsipulia vinottain ohueksi siivutettuna

kurkkua
korianterinlehtiä


Kuumenna puolet öljystä wokpannulla. Lisää pannulle kolmasosa possusta ja pikapaista viitisen minuuttia, kunnes liha on ruskistunut joka puolelta. Siirrä sivuun lautaselle. Paista loput possukuutioista samaan tapaan, samassa öljyssä.


Kuumenna loput öljystä wokissa, lisää salottisipulit ja valkosipuli, ruskista keskilämmöllä kullanruskeaksi. Lisää sekaan paistetut possukuutiot, soijakastike, palmusokeri, vesi, tähtianikset ja viismauste. 


Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja hauduttele kannen alla, välillä sekoitellen, 1,5 tuntia, kunnes possu on mureaa. Nosta sitten lämpö takaisin kiehumispisteeseen ja keittele kymmenisen minuuttia, kunnes kastike sakenee.


Lisää kalakastike ja puolet kevätsipulista, sekoita. Tarjoile riisin ja kurkun kanssa, lopuilla kevätsipuleilla sekä korianterilla koristeltuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...