maanantai 19. syyskuuta 2016

PINAATTI-RICOTTARAVIOLIT SEKÄ VOI-SALVIAKASTIKE

Aloin yhtäkkiä himoita pinaattitäytteisiä ravioleja. 
Koti ja Keittiö lehdestä 1/07 on näemmä löytynyt tällainen mukiinmenevä resepti. 
Onneksi se löytyy netistäkin, ei tarvitse metsästää lähes kymmentä vuotta vanhaa lehteä.

Voi-salviakastikkeeni meinasi saada hieman liikaakin väriä ja luulin jo pilanneeni koko sapuskan, mutta kastikkeessa oli vinkeästä väristään huolimatta mukava, pehmeän paahteinen maku. Namskis.

Ravioli on itseasiassa monikkomuoto sanasta raviolo. 
Oikeasti nämä ovat siis ravioloja. Tämänkin faktan kanssa vaan joutuu elämään.



1 annos pastataikinaa

täyte
150g tuoretta pinaattia
1prk (250g) ricottajuustoa
1 muna
2dl raastettua parmesaanijuustoa
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

voi-salviakastike
75g voita
10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna

tarjoiluun
parmesaaniraastetta tai -lastuja

Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Kun taikina lepää, valmista täyte.

Huuhtele pinaatit ja poista isot lehtiruodit. Ryöppää pinaatit kattilassa kuumassa vedessä, valuta ja hienonna. Laita kulhoon ricottajuusto, muna ja juustoraaste. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne juusto- munaseokseen. Lisää pinaatti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa pastataikina neljään osaan. Ajele taikina pitkiksi, ohuiksi levyiksi. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 5 cm:n välein. Voit myös merkitä sopivat välit kevyesti veitsellä tai lasin reunalla, jotta osaat kohdistaa täytteen oikein.


Kostuta välit vedellä, käännä toinen puoli päälle ja painele taikinalevyt täytenokareiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit (itse teen tämän juomalasin reunalla) ja varmista, että reunat ovat huolellisesti ummessa.


Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama tyyny kerrallaan, noin 4–7 minuuttia. Nosta raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä folion tai kannen alla.

Valmista salvia-voikastike. Sulata voi kattilassa ja hienonna mukaan salvianlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes voi saa hieman väriä.

Annostele raviolit lautasille, laita kastiketta päälle ja ripottele päälle vielä 
parmesaanilastuja tai -raastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti