perjantai 30. syyskuuta 2016

ZUPPA DI AGLIO, valkosipulikeitto

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. 
Valkosipulinkynsi päivässä pitää vampyyrit loitolla. 
Valkosipuli päivässä pitää kaikki loitolla.

Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen resepti, 
jonka ammennan Italialaiset mestarit -kirjasta.
Tällä kertaa reseptin on tallentanut Antonio Carluccio.


noin litra hyvää kanalientä tai kasvislientä
100g valkosipulia (noin 20-30 kynttä) kuorittuina ja hienonnettuna
+ 1 valkosipulinkynsi
3 pientä perunaa kuorittuna ja hyvin pieneksi kuutioituna
suolaa ja mustapippuria
4 viipaletta ciabattaa paahdettuna
2rkl hyvää ekstraneitsytoliiviöljyä
60g tuoretta parmesaaniraastetta


Kaada liemi kattilaan ja lisää kuutioitu valkosipuli ja perunat. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Jätä hetkeksi jäähtymään. Soseuta monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Mausta suolalla tai pippurilla. 

Leikkaa jäljelle jäänyt valkosipulinkynsi kahtia ja sivele paahdetut leipäviipaleet sillä. Pirskota leiville hieman oliiviöljyä ja laita siten leipäviipale jokaisen keittolautasen pohjalle. Kaada päälle kuumaa keittoa ja ripottele vielä parmesaaniraastetta juuri ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Haluaa. Vielä kun uskaltais. Taidan uskaltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I dare you. Kyllä uskallat. Valkosipuli ei edes maistu mitenkään räjähtävästi - usko tai älä!

      Poista