Seuraavat pari viikkoa vietimmekin varsinaisia teemaviikkoja kotikeittiössä. Teimme kantarellikastiketta grillatun naudan kupeen kanssa, kantarellikastiketta kuhan kanssa, kantarellirisottoa, paahtopaistileipiä paistetuilla kantarelleilla, kantarellikeittoa sekä pari kantarellipiirakkaa. Tämän reseptin piirakka on melko miedon makuinen. Vahvemman makuinen juusto korostaa kantarellien makua eri tavalla.
KANTARELLI-KYLMÄSAVUPOROPIIRAKKA
suolainen pakastepiirakkataikina (400g)
350g putsattuja kantarelleja
1 kesäsipuli
öljyä
1dl Valio Ritari -juustoa raasteena
10 siivua kylmäsavuporoleikkelettä
100g kantarellituorejuustoa (Creme Bonjour)
250g cuisine creme fraichea: sipulisekoitus (Creme Bonjour)
3 munaa
suolaa, mustapippuria, valkopippuria
Sulata piirakkataikina. Revi suuret kantarellit 2-4 osaan. Silppua kesäsipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja lisää sitten kantarellit. Paistele hetken aikaa, kunnes kantarelleista alkaa poistua nestettä.
Silppua kylmäsavuporosiivut. Raasta juusto. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää tuorejuusto, creme fraiche, juustoraaste ja kylmäsavuporo. Mausta suolalla sekä valko- ja mustapippurilla.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Muotoile sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle ja pari-kolme senttiä reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä. Laita vielä leivinpaperipala piirakkapohjan päälle ja levitä sille kuivia papuja tms. Näin estät pohjan holtittoman kohoamisen. Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia, poista pavut ja leivinpaperi.
Lisää esipaistetun pohjan päälle sipuli-sieniseos tasaisesti. Kaada päälle muna-juustoseos. Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Anna hieman jäähtyä.
Poista irtopohjavuoan reuna. Leikkaa piiras annospaloiksi ja nauti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti